Жълта рогачкаЖълта рогачкаЖълтата рогачка е разпространена и у нас. Тя е позната още под названията овчи крак, жълта сърненка и жълта сърнена рогачка. В англоговорящите страни е наричана sweet tooth, hedgehog mushroom и wood hedgehog....
Жълта трескаЖълта трескаДиагностика на жълта треска За диагнозата на жълта треска са важни епидемиологичната история и симптомите на проявата на болестта....
Жълта трескаЖълта трескаСимптоми при жълта треска Инкубационният период на жълтата треска е от 6 до 9 дни....
Жълта кашаЖълта каша
11 Юли
Elena Mateva
Сложете в тенджера 1 литър подсолена вода да заври. Като заври, започнете да сипвате във водата царевичното брашно, като сипвате по-малко при непрекъснато бъркане до получаване на хомогенна смес. В тава сложете саздърмата...
Жълта салатаЖълта салатаМорковите се измиват, обелват и настъргват. Към тях се прибавя царевицата. Приготвя се сладко-кисел дресинг от меда, лимоновия сок и солта. По желание може да се добави и 1 с.л. горчица. Сосът се прибавя към салатата...
Факти и приложение на жълтата лещаФакти и приложение на жълтата лещаПо състав жълтата и зелената леща са почти еднакви....
Коктейл Жълта ПтицаКоктейл Жълта ПтицаКоктейл Жълта Птица е истинко бижу....
Жълта домашна питкаЖълта домашна питка
24 Май
2
Monika Ivanova
Сипваме маята в киселото мляко и оставяме да шупне. През това време разбиваме хубаво яйцата (отделяме единия жълтък за намазване отгоре), прясното мляко, солта и захарта. След като маята вече е шупнала, добавяме и киселото...
Кремсупа от жълта лещаКремсупа от жълта лещаПасирайте супата и сервирайте кремсупата от жълта леща....
Кекс с жълта лимонадаКекс с жълта лимонадаПригответе кексовата смес, като първо разбиете захарта с яйцата до побеляване. Добавете лимонадата и олиото, смесете брашното с бакпулвера и постепенно добавете към сместа. Ароматизирайте с ванилията. Сипете сместа на...
Супа от жълта лещаСупа от жълта леща*Тъй като жълтата леща е много нежна и й трябват около 10 минути, за да се свари, затова се добавя непосредствено преди края на готвенето на ястието. Към готовата супа се прибавят подправките – куркума и сол на вкус....
Ориз с жълта лещаОриз с жълта леща
09 Април
Maria Toncheva
Лещата се кисне 2 часа в студена вода, изцежда се и се вари в подсолена и вряща вода около 25 мин. Изцежда се. Лукът се запържва заедно с кимиона около 10 мин. Прибавя се лещата, оризът, карамфилът и канелата. Добавя...
Пюре от жълта лещаПюре от жълта лещаОпитайте това вкусно пюре от жълта леща - лесно, бързо и много вкусно!...
Кулинарни хитринки: Как да сварим яйце с жълтъка навън?Кулинарни хитринки: Как да сварим яйце с жълтъка навън?Това става без абсолютно никакви оцветители, просто трябва да се обърнат позициите на белтъка и жълтъка. Физичните основи на този опит се оказват сравнително лесни....
Какво показва цветът на черупката и жълтъка на яйцата?Какво показва цветът на черупката и жълтъка на яйцата?
11 Април
Цветът на жълтъка също варира и до голяма степен зависи от хранителния режим на кокошката....