Кокосовото масло – суперхрана или чиста отрова? Преценете сами!Кокосовото масло – суперхрана или чиста отрова? Преценете сами!Затова преценете сами как ще използвате кокосовото масло, тъй като освен в кулинарията то има широко приложение в медицината и козметиката....
Къци - тотално прецаканКъци - тотално прецакан
19 Ноем.
Нина Норд
Тя признава, че се надявала съпругът й да излезе по-рано, защото й липсвал, но така и не го елиминирали до самия финал. Което, според нея, означава, че много хора го харесват, за да стане той един от тримата финалисти....
Камелия сменя тотално визиятаКамелия сменя тотално визиятаРаздялата с фирмата, която я изстреля на върха, не се отразява зле на звездата, която сега вече работи сама за себе си....
Капуска - кулинарно вълшебство със зелеКапуска - кулинарно вълшебство със зеле
13 Януари
2
Сия Рибагина
Почиства се, измива се и се нарязва се зелето. Трябва да е на средно големи парчета. Лукът се реже на ситни кубчета, а чушката - на по-едри парчета. Слага се по-широка тенджерка на котлона. Котлонът се загрява на максимална...
Как да не приличаме на модно бедствиеКак да не приличаме на модно бедствиеНо какво става ако това модно бедствие сме самите ние. За да не сме обектът, привличащ възмутени погледи след себе си, то трябва да се научим как да се обличаме правилно....
Молекулярна кулинария: Пяна от магданоз или пясък от шоколад?Молекулярна кулинария: Пяна от магданоз или пясък от шоколад?С всяка измината година изкуството на готвенето се развива много бързо. Днес много от кухните на ресторантите могат да съперничат на биологични и химични лаборатории....
Кулинарен коктейл от пилеКулинарен коктейл от пилеПредварително подгответе чашите за коктейла. Нарежете магданоза на ситно, намажете ръбчетата на чашите с лимонов сок и ги потопете в магданоза. Разбийте сметаната до пухкава консистенция. Сварете пилешкото филе....
Карвингът превръща храната в изкуствоКарвингът превръща храната в изкуство
13 Окт.
Rosi Trifonova
По законите на това кулинарно течение в чинията ви могат да се появят всевъзможни фигури, животни, цветя и т.н. Карвинг, като изкуството на красивата храна има древни азиатски корени....
Шибари – еротичното изкуство на връзванетоШибари – еротичното изкуство на връзванетоС думата днес се описва и древното японско изкуство за връзване с въжета. То е познато още като кинбаку. Неговите корени се откриват в Япония. Тогава, през XV век, на почит е бойното изкуство ходжоджуцу....
Питка за начинаещи кулинариПитка за начинаещи кулинариЗапретнете ръкави и започвайте. Изненадайте вашите близки с тази вкусотия, лесно е! Маята се натрошава в хладката вода със захарта и 2 с.л. брашно. Оставя се да шупне за 10 минути. Брашното сипваме в тавичка, в средата...
Лютеница за начинаещи кулинариЛютеница за начинаещи кулинариИзпечете капията и патладжаните, обелете ги и ги смелете заедно със сварените моркови с машинка за месо, на която сте поставили най-ситната решетка. Прибавете доматеното пюре, разбъркайте добре, залейте със затопленото...
Лекуват ли ароматите или това е само манипулация?Лекуват ли ароматите или това е само манипулация?И след това можете сами да прецените дали наистина има полза от нея....
Куркудена или клин чорбаКуркудена или клин чорба
14 Януари
Gergana Tsvetanova
Месото се нарязва на дребно и се пържи в олиото до златисто. Празът се наситнява и се добавя към запърженото месо. След като и той се запържи, се слага нарязаното кисело зеле. Добавя се червеният пипер, черният пипер и...
Bomboloni или италиански поничкиBomboloni или италиански понички
21 Ноем.
NEVI
Млякото се затопля леко и в него се разтваря маята с 1 с.л. от захарта. Оставя се да шупне на топло място. В купа се пресява брашното и се оформя кладенче. В него се слагат яйцата и двата вида захар. Замесва се тесто,...
Зимен или сиромашки тараторЗимен или сиромашки таратор
08 Януари
Veska
В зелевата чорба се нарязват на ситно червените шушки и празът. Всичко се обърква и разядката е готова за консумация. Зелевата чорба или още е известна като армейска чорба или зелев сок, е типично зимен продукт, който...