Розе

Розе

2

изглеждат изключително свежо със своя цвят и свеж и ненатрапчив плодов аромат. Розето е изключително пивко и леко вино. Всичко това го прави изключително привлекателно, особено за нежния пол. История на Розе Мнозина...

1
Истерия

Истерия

03.04.20151

бавно и постепенно. Може да се изрази чрез социални конфликти във вашето семейство и на работно място. Най-често склонни към истерия са хора, които притежават повишена самовнушаемост и емоционалност. Емоционалното...

Мащерково розе

Мащерково розе

05.03.2017

ни послужи за украса. Напълнете шейкъра до половината с лед. Изсипете розето, ликьора и сока от грейпфрут в шейкъра. Разклатете в продължение на десетина секунди и налейте в чаша. Към него добавете шампанското. Разбъркайте леко със стръка мащерка. За декорация поставяме ледената портокалова кора от едната страна....

Моята история

Моята история

06.08.20114

Здравейте на всички. Искам да сподела моята история. Бях в един град в Германия и там работех като сервиторка. Една вечер дойде един човек, който никога не бях виждала през живота си. Той поиска бира, аз му дадох и...

Кайсии в розе

Кайсии в розе

29.07.2015

Виното се смесва с пудрата захар и се загрява на бавен огън до пълното разтваряне на пудрата захар. Кайсиите се разрязват на половинки, костилките се махат, добавят се към виното и се задушават на бавен огън 15...

Питка роза

Питка роза

06.03.2017

Затопляме прясното млякото и към него прибавяме маята, захарта и 2-3 с.л. брашно. В пресятото брашно правим кладенче и изсипваме вече активираната мая, киселото мляко, солта и олиото. Замесваме меко тесто, намазваме...

Хлебна роза

Хлебна роза

09.01.2017

разберете. Идеята е да стане като роза. След като го навих, намушках в лентите и където успях да мушна малки парченца кашкавал. Оставих още 15 минути да почине. Намазах с жълтък и изпекох в загрята фурна на 170 градуса...

Зелка Роза

Зелка Роза

19.04.2016

Първо се приготвя плънката, като за целта се загрява олио и в него се задушават празът. Щом поомекне добавете зеленчуковия микс. Разбъркайте и добавете ориза, доматите и подправките. Залейте всичко с около 4 ч.ч...

Ралични Истории

Ралични Истории

17.02.20129

крачки и след като се обърнал тях ги нямало. Също още една история която баща ми разказа. Имало един негов приятел-овчар. Та той излязъл да си пасе там кози и овце. Бил близо до едно блато. От там се чуло звук на животно...

Ягоди с розе

Ягоди с розе

02.06.2015

Ягодите се почистват, измиват се и всяка ягода се реже на половина по дължина. Прекалено едрите плодове се разрязват на четвъртинки. Разпределят се в 4 високи стъклени чаши. Добавя се по 1 супена лъжица ликьор във...

История на кихането

История на кихането

27.06.2013

"Наздраве! " - всеки е получавал и изказвал тази благословия хиляди пъти. Или производните и, като "Бог да те благослови" например. Суеверните смятат, че кихавицата е полъх от крилете на Сатаната. Арабите пък...

Маргаритките - история и суеверия

Маргаритките - история и суеверия

29.06.20131

Навремето маргаритката била наричана "божа усмивка" или "оченцето на деня". Тя отваря бялата си чашка с изгрева на Слънцето и я затваря при спускането на нощта. Цветето e любимият гадател на влюбените. От векове...