Кайма

Кайма

0

Каймата е хранителен продукт, който се получава от смилането на какъвто и да било вид месо – свинско, телешко, пилешко, различни видове дивеч, риба и т.н. Тайната на истински вкусната кайма е в правилните...

1
Дивечова Кайма

Дивечова Кайма

07.11.2015

помещение. Отцедените мръвки смиламе и разстиламе на пласт. Поръсваме обилно с подправките, омесваме и оставяме така три дни. След това каймата се смила пак и може да се използва според намеренията на домакина....

Варена зелка с кайма

Варена зелка с кайма

08.03.2019

Задушете в олиото каймата, ориза, настърганите домати, ситно нарязания магданоз, целината и чубрицата като за сарми или мусака. Зелката издълбайте откъм кочана, за да може парата да минава през листата, и я сложете...

Пълнени питки с кайма

Пълнени питки с кайма

16.02.2019

Пресейте брашното със солта, прибавете маста, разбъркайте и добавете постепенно ¾ ч.ч. топла вода. От тестото направете питки с диаметър около 12 см. Задушете лука в олиото, добавете доматеното пюре, каймата...

Спаначено руло с кайма

Спаначено руло с кайма

03.12.2018

Каймата се омесва със ситно нарязания лук, сол, черен пипер, магданоз и яйце – 1 бр. Спанакът се задушава в олиото заедно със ситно нарязания пресен лук, настърган морков и счукан чесън. Оставя се да се изпари...

Канелони пълнени с кайма

Канелони пълнени с кайма

23.10.2015

Зехтинът се загрява и в него се нарязва чесънът. Когато омекне, се добавя каймата и се разбърква с тел, за да се предотврати образуването на големи буци. Влагат се босилекът и солта и плънката се отдръпва от котлона...

Питка с кайма

Питка с кайма

25.04.2016

Разбъркваме каймата със ситно нарязания лук, прибавяме сол, черен и червен пипер, кимион и чубрица, омесваме добре и запържваме каймата в сгорещено олио. Към запържената кайма прибавяме разбитите яйца, киселото мляко...

Пилаф с кайма

Пилаф с кайма

08.11.2013

Запържете лука в олиото. Добавете каймата, солта и черния пипер. Продължете да запържвате. Прибавете виното, ориза, доматите и граха. Оставете на огъня още около 5 минути, а след това налейте водата. Гответе на...

Бюрек с кайма

Бюрек с кайма

13.03.2017

Почистваме и настъргваме лука и го запържваме до омекваме в олиото (водата му не се изстисква). Прибавяме каймата и готвим докато стане на трохи, сваляме от котлона и прибавяме ситно нарязаните чушка и домати...

Селска гозба с кайма

Селска гозба с кайма

12.05.2016

В сгорещеното олио запържваме до златисто нарязаните на ситно лук и чесън. Слагаме настърганите домати, червения пипер, чубрицата и 20-ина минути задушаваме под капак на тих огън. Добавяме каймата и киселото мляко, посоляваме на вкус и оставяме ястието на тих огън, докато стане готово....

Бутерки с кайма

Бутерки с кайма

29.11.2014

Загрейте олио и запържете скълцания ситно лук, добавете счукания чесън и разбъркайте с каймата, докато се запържи. Овкусете сместа с подправките и оставете да се охлади. Разбъркайте с яйцето. Размразете бутер тестото...

Праз с кайма

Праз с кайма

22.10.2014

с.л. вода, докато поомекнат. Прибавете каймата и продължете задушаването, докато сместа остане на мазнина. Залейте с настърганите домати, сложете подправките. Варете 10-тина минути на тих огън. Изсипете в тавичка, наредете върху сместа с каймата сварения праз и запечете във фурната....