Багети Искам ощеБагети Искам ощеРазтворете маята заедно със захарта и една лъжица брашно във 100 мл хладка вода и оставете сместа да шупне. Пресейте брашното, направете в средата кладенче и сложете вътре яйцата, като отделите един жълтък за намазване...
Защо рибата е полезна за бременни, кога и колко?Защо рибата е полезна за бременни, кога и колко?Все пак не всяка риба е препоръчителна – избягвайте по-мазни риби като сьомга, акула, риба-меч, както и риба тон, тъй като е възможно да имат високи нива на живак в себе си, което е вредно за плода....
Коя риба кога се яде?Коя риба кога се яде?Коя риба кога се консумира? През януари се консумират хамсия, лефер, паламуд, скумрия. През този месец тези риби стават особено мазни и това ги прави по-хранителни именно през януари....
Грипът тази година ще връхлети още през октомвриГрипът тази година ще връхлети още през октомври
11 Септ.
Rosi Stoyanova
Грипът Колорадо е щам, открит през 2017 година като вариация на друг щам, който преди години е върлувал в България – Виктория. Сингапурският щам също е нов вид и е изолиран едва преди две години....
Как да познаем пневмониятаКак да познаем пневмониятаЗа да се справите с пневмонията, трябва да знаете какво представлява тази болест и как да я познаете....
Повечето родители не могат да познаят кога децата им лъжатПовечето родители не могат да познаят кога децата им лъжатОказало се, че гледайки другите деца, възрастните познали в 80% от случаите кои деца лъжат и кои не. В случая с вторите видеа (когато родителите гледали собствените си деца) успеваемостта рязко паднала на 38 процента....
Желирано пиле и още нещоЖелирано пиле и още нещоКогато се е желирало може да се консумира....
Още една полза от консумацията на рибаОще една полза от консумацията на рибаПолзите от рибата са много, но наскоро учени откриха поредната, която може да промени живота на мнозина....
Рибата в менюто ни от 40 хил. годиниРибата в менюто ни от 40 хил. години
16 Август
Жана Г.
Рибата била част от менюто на първобитните ни предци, живели на земята преди 40 хил. години. Най-малко един праисторически човек редовно е ядял риба, установи ново проучване....
Как да познаем хубавото сирене?Как да познаем хубавото сирене?Знаем, че българинът рядко сяда на масата без сервирано сирене на нея. Всъщност се оказва, че ние консумираме близо 60 000 тона сирене годишно, което само по себе си е чудесно постижение. Лошото е, че същевременно сме консуматори...
Как да познаем лъжливия апетитКак да познаем лъжливия апетит
12 Март
2
Жана Г.
Когато усетите признаците на лъжливия апетит, сдъвчете няколко семенца от ким или копър. Научете се да се храните бавно....
Как да познаем истинските биохраниКак да познаем истинските биохраниДа живеем природосъобразно и да сме здрави не включва само храната. Трябва да създадем режим различен от този, който сме имали до момента особено ако сме били привърженици на т.нар заседнал начин на живот. Трябва да бъдем...
Как да познаем оригиналния парфюмКак да познаем оригиналния парфюмОт времето на първия парфюм чак до деветнадесети век благовонията са били привилегия на елита и на аристокрацията, признак за богатство и разкош. В древността ароматите са стрували често по-скъпо от златото и скъпоценните...
Как да познаем истинския диамантКак да познаем истинския диамантАко диамантът е истински, когато дъхнете върху него, той не трябва да се запоти. Има ли обаче запотяване и изобщо задържа ли се течност по него, значи е фалшив....
Да познаем болестта по езикаДа познаем болестта по езика
24 Април
1
Rosi Stoyanova
Според лекарите езикът е огледалото на стомаха. Придобитите изменения на езика често са ранен сигнал на редица вътрешни заболявания. Сухият език се наблюдава при повишена температура, остри инфекции и загуба на течности...