Багети Искам ощеРазтворете маята заедно със захарта и една лъжица брашно във 100 мл хладка вода и оставете сместа да шупне.
Пресейте брашното, направете в средата кладенче и сложете вътре яйцата, като отделите един жълтък за намазване...
Защо рибата е полезна за бременни, кога и колко?Все пак не всяка риба е препоръчителна – избягвайте по-мазни риби като сьомга, акула, риба-меч, както и риба тон, тъй като е възможно да имат високи нива на живак в себе си, което е вредно за плода....
Коя риба кога се яде?Коя риба кога се консумира?
През януари се консумират хамсия, лефер, паламуд, скумрия. През този месец тези риби стават особено мазни и това ги прави по-хранителни именно през януари....
Грипът тази година ще връхлети още през октомвриГрипът Колорадо е щам, открит през 2017 година като вариация на друг щам, който преди години е върлувал в България – Виктория.
Сингапурският щам също е нов вид и е изолиран едва преди две години....
Как да познаем пневмониятаЗа да се справите с пневмонията, трябва да знаете какво представлява тази болест и как да я познаете....
Рибата в менюто ни от 40 хил. годиниРибата била част от менюто на първобитните ни предци, живели на земята преди 40 хил. години. Най-малко един праисторически човек редовно е ядял риба, установи ново проучване....
Как да познаем хубавото сирене?Знаем, че българинът рядко сяда на масата без сервирано сирене на нея. Всъщност се оказва, че ние консумираме близо 60 000 тона сирене годишно, което само по себе си е чудесно постижение. Лошото е, че същевременно сме консуматори...
Как да познаем лъжливия апетитКогато усетите признаците на лъжливия апетит, сдъвчете няколко семенца от ким или копър. Научете се да се храните бавно....
Как да познаем истинските биохраниДа живеем природосъобразно и да сме здрави не включва само храната. Трябва да създадем режим различен от този, който сме имали до момента особено ако сме били привърженици на т.нар заседнал начин на живот. Трябва да бъдем...
Как да познаем оригиналния парфюмОт времето на първия парфюм чак до деветнадесети век благовонията са били привилегия на елита и на аристокрацията, признак за богатство и разкош.
В древността ароматите са стрували често по-скъпо от златото и скъпоценните...
Как да познаем истинския диамантАко диамантът е истински, когато дъхнете върху него, той не трябва да се запоти.
Има ли обаче запотяване и изобщо задържа ли се течност по него, значи е фалшив....
Да познаем болестта по езикаСпоред лекарите езикът е огледалото на стомаха. Придобитите изменения на езика често са ранен сигнал на редица вътрешни заболявания.
Сухият език се наблюдава при повишена температура, остри инфекции и загуба на течности...