Квас и квасен хлябПърво да си направим квас - не е сложно, но се иска малко време (само за първия път)!...
Защо да изберем хляб с квас?Когато се създава хляб с квас, особено ръжен, има значително увеличение на количеството витамини, които съставляват хляба....
Домашен ръчно направен хлябЗагрявам фурната до 160 градуса и пека хляба до готовност. Топлия хляб напръсквам със студена вода и завивам в чиста кърпа....
Хляб с ръжен квасЗа приготвяне на вкусен домашен хляб с ръжен квас си отделете ден, в който сте свободни, тъй като си изисква своето време и наблюдение.
Захранете си кваса 2-3 часа преди да започнете хляба, така ще бъде свеж....
Хляб с домашен квасХлябът с домашен квас е много вкусен - има леко кисел вкус и не се съхранява в найлон, а завит в кърпа....
Френски хляб с квасСлед 30 мин капакът се премахва и френският хляб с квас се пече 30 мин на 180 градуса....
Пълнозърнест Хляб с КвасЩом квасът е готов, може да започнем с хляба.
В голяма купа сложете двата вида брашно (които са смесени с щипка сол). Направете кладенче и налейте водата, захарта, прясното мляко, зехтина и кваса....
Лимецов Хляб с КвасПолзва се програмата за основен хляб. Програмата включва замесвяне, втасване и печене.
Хлябът ухае чудесно....
Домашен хляб с квасЗа първи път ям хляб с квас, но останах страшно очарована от вкуса и аромата му.Този толкова постен хляб имаше вкуса на добруджанките, които са с масло и сирене....
Как се меси хляб с квас?В миналото хлябът се е приготвял само с квас. Днес на пазара има изобилие от видове хляб, но хлябът, приготвен с квас, е най-хубав и полезен....
Да си направим тесто за хлябТова също не е лоша идея, но ако искате да приготвите домашен хляб в неговия най-опростен и традиционен вид, ето как да го направите:
Както вече споменахме, необходими ви са само брашно, вода, мая и сол....
Да си направим пухкав марокански хлябХлябът в Мароко се нарича Хобз. Той е неделима част от всяко хранене в екзотичната храна. Хобз е кръгъл и плосък хляб, наподобяващ пита, с дебела, но пухкава кора....