Търсене в сайта

Соленки 1:1:1Соленки 1:1:1
16 Ноем.
marcheva14
За уточнение, може да се ползва спокойно краве сирене, но тъй като аз обичам да работя някои рецепти, които са подходящи, избирам сирене Халуми, затова и солта е малко повече, защото то по принцип е почти безвкусно, ако не...
Магданозени кюфтетаМагданозени кюфтетаМагданозът и копърът се размразяват. Изцеждат се от водата, която пускат. Добавят се 3 яйца, настърганият кашкавал, солта, маята и сместа се омесва. Оставя се малко да бухне. Оформят се кюфтета с мокри ръце, топят...
Магданозени кюфтенцаМагданозени кюфтенца
12 Септ.
2
Elena Todorova
Скълцайте магданоза, копъра и лука съвсем ситно. Добавете към тях джоджена, сол, черен пипер, натрошеното сирене и яйцата. Добре объркайте сместа и я омесете с брашното и маята на меко лепнещо тесто. Оставете го да почива...
Соленки Валентинки 1:1:1Соленки Валентинки 1:1:1
15 Февр.
Vannq88
Брашното, маслото и сиренето се смесват в дълбок съд до получаването на гладко меко тесто. Увива се във фолио и се поставя в хладилник за няколко часа (най добре цяла вечер). Изкарва се от хладилника и се оставя да...
Ментета: Овлажняващите кремове изсушават кожата още повечеМентета: Овлажняващите кремове изсушават кожата още повечеВсе повече жени обаче се оплакват, че тази козметика не само че не дава желания резултат, а дори изсушава кожата още повече. Наскоро шведски учени проведоха изследване относно ефекта от овлажняващите кремове....
Магданозена питаМагданозена питаРазтворете маята в млякото със захарта. Пресейте брашното и направете кладенче. Изсипете маята, добавете останалите продукти и замесете меко тесто. Оставете да втаса. Разделете тестото на три части. Разточете всяка на...
Магданозена яхнияМагданозена яхния
18 Дек.
Fat Berta
Измийте овнешкото, подсушете го и го нарежете на порции. Сложете го в подходяща тенджера с нарязан лук, маслото и водата. Сложете ястието да се готви на тих котлон. След като месото се сготви, поръсете скълцания магданоз...
Магданозено пестоМагданозено пестоПочиствате и наситнявате всички твърди съставки. Поставяте ги в тясна купичка. Добавяте подправките и пасирате всичко добре, докато се получи еднороден сос от магданоз. Пробвайте как е на вкус и прибавете още подправки...
Магданозено маслоМагданозено маслоМагданозът се нарязва на много дребно. Маслото се размачква и се смесва с магданоза, като той равномерно се разпределя навсякъде в маслото. Добавя се лимоновият сок. Оформят се топчици, които се съхраняват в хладилника...
Магданозено смутиМагданозено смути
04 Март
1
Aq
Фурмите трябва да са предварително накиснати за няколко часа, така че да станат меки и лесни за пасиране. Накъсайте магданоза на части, за да не се омотае около перката на блендера по време на меленето. Смесете всички...
Магданозена супаМагданозена супаВодата се кипва и в нея се сипва нарязаният на ситно магданоз. Грисът се разбърква с жълтъците и с лъжица се добавя постепенно към супата. Добавя се зехтинът. В друга тенджерка се смесват сметаната, маслото, разбитите...
Магданозена супаМагданозена супа
15 Април
Maria Kostoff
Нарежете лука на ситно и го запържете в горещото масло. Добавете ситно нарязания магданоз, брашното и червен пипер, разредете с 3-4 чаши вода и оставете супата да се вари. Около 10 минути преди да е готова сложете фиде...
Магданозен БюрекМагданозен БюрекПоднесете магданозения бюрек за закуска с айран....
Магданозен сосМагданозен сос
14 Септ.
Rosi Stoyanova
Загрейте в тиган олиото и запържете брашното до получаването на златист цвят. Залейте с млякото и варете до сгъстяване. Нарежете на много ситно магданоза и го прибавете към млякото заедно с лимоновия сок. Варете още...
Уникални магданозени кюфтенцаУникални магданозени кюфтенцаТези уникални магданозени кюфтенца са много вкусни и определено си заслужават. Към магданоза може да добавите копър, кориандър, праз лук, зелен лук... Всичко е въпрос на вкус и предпочитание....