Търсене в сайта
Соленки 1:1:1За уточнение, може да се ползва спокойно краве сирене, но тъй като аз обичам да работя някои рецепти, които са подходящи, избирам сирене Халуми, затова и солта е малко повече, защото то по принцип е почти безвкусно, ако не...
Магданозени кюфтетаМагданозът и копърът се размразяват. Изцеждат се от водата, която пускат.
Добавят се 3 яйца, настърганият кашкавал, солта, маята и сместа се омесва. Оставя се малко да бухне.
Оформят се кюфтета с мокри ръце, топят...
Магданозени кюфтенцаСкълцайте магданоза, копъра и лука съвсем ситно. Добавете към тях джоджена, сол, черен пипер, натрошеното сирене и яйцата.
Добре объркайте сместа и я омесете с брашното и маята на меко лепнещо тесто. Оставете го да почива...
Соленки Валентинки 1:1:1Брашното, маслото и сиренето се смесват в дълбок съд до получаването на гладко меко тесто.
Увива се във фолио и се поставя в хладилник за няколко часа (най добре цяла вечер).
Изкарва се от хладилника и се оставя да...
Магданозена питаРазтворете маята в млякото със захарта. Пресейте брашното и направете кладенче. Изсипете маята, добавете останалите продукти и замесете меко тесто.
Оставете да втаса. Разделете тестото на три части. Разточете всяка на...
Магданозена яхнияИзмийте овнешкото, подсушете го и го нарежете на порции. Сложете го в подходяща тенджера с нарязан лук, маслото и водата.
Сложете ястието да се готви на тих котлон.
След като месото се сготви, поръсете скълцания магданоз...
Магданозено пестоПочиствате и наситнявате всички твърди съставки. Поставяте ги в тясна купичка.
Добавяте подправките и пасирате всичко добре, докато се получи еднороден сос от магданоз.
Пробвайте как е на вкус и прибавете още подправки...
Магданозено маслоМагданозът се нарязва на много дребно. Маслото се размачква и се смесва с магданоза, като той равномерно се разпределя навсякъде в маслото.
Добавя се лимоновият сок. Оформят се топчици, които се съхраняват в хладилника...
Магданозено смутиФурмите трябва да са предварително накиснати за няколко часа, така че да станат меки и лесни за пасиране.
Накъсайте магданоза на части, за да не се омотае около перката на блендера по време на меленето.
Смесете всички...
Магданозена супаВодата се кипва и в нея се сипва нарязаният на ситно магданоз. Грисът се разбърква с жълтъците и с лъжица се добавя постепенно към супата.
Добавя се зехтинът. В друга тенджерка се смесват сметаната, маслото, разбитите...
Магданозена супаНарежете лука на ситно и го запържете в горещото масло. Добавете ситно нарязания магданоз, брашното и червен пипер, разредете с 3-4 чаши вода и оставете супата да се вари.
Около 10 минути преди да е готова сложете фиде...
Магданозен сосЗагрейте в тиган олиото и запържете брашното до получаването на златист цвят. Залейте с млякото и варете до сгъстяване.
Нарежете на много ситно магданоза и го прибавете към млякото заедно с лимоновия сок.
Варете още...
Уникални магданозени кюфтенцаТези уникални магданозени кюфтенца са много вкусни и определено си заслужават. Към магданоза може да добавите копър, кориандър, праз лук, зелен лук... Всичко е въпрос на вкус и предпочитание....