Търсене в сайта
Соленки 1:1:1За уточнение, може да се ползва спокойно краве сирене, но тъй като аз обичам да работя някои рецепти, които са подходящи, избирам сирене Халуми, затова и солта е малко повече, защото то по принцип е почти безвкусно, ако не...
Соленки Валентинки 1:1:1Набрашнява се плотът, където ще се работи, и правим тънка кора, от която може да се изрежат с формички соленките.
Подреждаме в тавичка, постлана с хартия за печене, и намазваме с жълтък соленките....
Трите ежедневни ритуала за еластична кожаЗа да запазим кожата си еластична, не е нужно само да използваме скъпа козметика. Поддържането се опира на ежедневни и далеч не сложни ритуали, които много от жените пренебрегват....
Моето еластично тесто за фокачи и пициМаята се разтваря в 150 мл топла вода заедно със захарта и една лъжица от брашното. Оставя се 20 минути да шупне маята.
Брашното, грисът и солта се сипват в дълбока купа и хубаво се разбъркват.
Оформя се кладенче в...
Домашни маски за еластичност на кожатаСлед това загрейте малко, така че желатиновият прах да се разтвори напълно, добавете глицерин (5 г) и течен мед (12 г).
Маска за лице с хляб
Сварете малко парченце ръжен хляб с вряща вода....
Баница с праз и 1 яйцеНарязваме праза на дребно, добавяме солта и намачкваме, после се добавят и останалите продукти без олиото и разбъркваме....
Кекс 2 в 1В два отделни съда разбиваме тесто 1 и тесто 2.
Смесваме захарта с яйцето и разбиваме, добавяме млякото и ванилията, олиото и разбиваме.
Смесваме брашното с бакпулвера и разбъркваме до получаване на хомогенна смес...
Кекс с 1 яйцеРазбийте мекото масло със захарта, докато се получи гладък и пухкав крем. Добавете лъжица по лъжица брашното с ванилията, по малко мляко и яйцето.
Половината смес разбъркайте с какаото. Смесете в подмазнена и набрашнена...
Соленки с 1 яйцеОт брашното, олиото, содата, яйцето, киселото мляко и солта се замесва тесто, което се разточва на кора с дебелина 2 см.
С къдрава нож се изрязват ленти, дълги 8 см и широки 2 см.
Изрязаните соленки се подреждат в...
Ориз 3 в 1В подсолена вода се варят бутчетата и воденичките, но не до пълна готовност. В загрята мазнина се запържват лук, морков и чушки (нарязани на дребно) за 3-4 минути. Към тях се добавят леко сварените воденички и измитият ориз...
Крем 3 в 1Крем - в купа разтваряме крем нишесте със 100 мл хладко прясно мляко. В тенджера загряваме 700 мл. прясно мляко и 1. 5 ч. чаша захар, като разбъркваме. След като заври млякото прибавяме постепенно разтворения крем с непрекъснато...
Питка 2 в 1Хлебчетата: Млякото се затопля и в него се слагат маслото и маята, разбъркваме докато се разтворят напълно, след което прибавяме яйцата (отделяме единия жълтък за намазване), отново разбъркваме и прибавяме постепенно брашното...
Мусака всичко в 1Предварително се нарязват всички зеленчуци на кубчета, след което всичко се слага в намазнена тава, както следва: първо се размива каймата с малко хладка вода, след това нарязаните картофи и останалите зеленчуци и подправки...
Тиквеник с 1 яйцеНарежете, обелете и настържете тиквата на едро ренде. Добавете към нея счуканите орехи, канелата и захарта. В отделна купа разбийте яйцето на пяна и го добавете към плънката.
Направете рула с по две от корите за баница...