Кардон

Кардон

0

, Гърция, Хърватска, Кипър, Канарските острови, Мадейра. Вирее още във Франция, Аржентина, Австралия и Калифорния и др. История на кардон Най-ранните сведения за кардона датират от четвърти век преди...

1
Кардамон

Кардамон

03.04.20147

наименование на кардамона е Elettaria cardamomum и затова понякога вместо кардамон тази подправка се изписва като кардамом. Кардамонът е многогодишно растение, което достига височина между 1.80 и 3.60 метра. То...

Торта Кармен

Торта Кармен

15.09.20101

За блата яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Към тази смес се прибавя брашното, смесено с какаото. Всичко се разбърква добре и се изсипва в тортена форма, предварително намазана с масло и поръсена с брашно...

Картоф Ветрило

Картоф Ветрило

28.03.20162

Картофите се обелват и срязват на филии на около 1 см, но не докрай. Слагам върху хартия за печене и пека на 170 градуса за 30 мин., като от време на време разтварям разрезите. През това време нарязвам свинското филе...

Торта Кармен

Торта Кармен

15.09.20101

За блата яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Към тази смес се прибавя брашното, смесено с какаото. Всичко се разбърква добре и се изсипва в тортена форма, предварително намазана с масло и поръсена с брашно...

Салата Карой

Салата Карой

18.10.20101

Нарежете на малки кубчета картофите, краставичките, обелените домати и твърдо свареното яйце, а чушките и салатата Айсберг — на тънки ивици. Заедно със сварения фасул се смесват със сос Тартар. Салатата се оставя на...

Великите дизайнери: Пиер Карден

Великите дизайнери: Пиер Карден

27.03.2015

Едва ли има човек в цивилизования свят, който да не е чувал името Пиер Карден, дори и да няма идея кой точно е и как изглежда. Съвсем спокойно можем да кажем, че той е френският моден гуру, роден в Италия, който...

Сладкиш Кармен

Сладкиш Кармен

14.02.2017

Разбиваме 6 жълтъка със захар в купа с помощта на миксер. Настъргваме шоколада. Прибавяме го към разбитата смес. Към сместа прибавяме нарязани на дребно парченца необелени бадеми. Изцеждаме сока от ½ лимон. Слагаме и...

Кардамон – древният афродизиак

Кардамон – древният афродизиак

03.06.2015

Подправката кардамон е една от най-често използваната в Индия. Известна още като Elletaria cardamomum, тя е от семейството на джинджифила и придава много силен аромат и вкус на храната. Кардамонът расте естествено...

Турско кафе с кардамон

Турско кафе с кардамон

15.01.2017

Кипнете водата заедно със захарта е джезве. След кипването снемете от котлона и се добавят кафето и кардамонът. Връщаме джезвето на огъня и кафето се оставя да кипне. Така се повтаря процедурата няколко пъти...

Снежко от картоф

Снежко от картоф

13.01.2017

Сваряваме картофа, белим и стържем на рендето. Оформяме две топки в чинийката, като да изглежда на снежен човек. С майонезата и киселото мляко правим сос. Поливаме снежко. За очички използвам 2 колелца кисела...

Лешников сладолед с кардамон

Лешников сладолед с кардамон

30.06.2015

Млякото се смесва с кардамона и се кипва. Вари се на бавен огън при непрекъснато бъркане, докато една трета от млякото не се изпари. Добавя се захарта и се разбърква до разтварянето й. Добавят се лешниците и се варят...