Лайм

Лайм

0

срещат зелени лимони от сорта на малкия, жълтеникав кий лайм (Citrus aurantifolia).Други видове зелен лимон са мандаринов лайм (Citrus limonia), кафиров лайм (Citrus hystrix), няколко австралийски лайма, испански лайм...

1
Листа от Кафир лайм: Как да готвим с екзотичната подправка?

Листа от Кафир лайм: Как да готвим с екзотичната подправка?

10.03.2019

път. Готвене с листата от Кафир лайм Можете да приемете листата на Кафир лайма като азиатски еквивалент на дафиновия лист. Те могат да се добавят цели към ястията ви, а също така могат да бъдат и нарязани на много...

Лайм батидо

Лайм батидо

26.03.2013

Сипете във високи охладени чаши сока от лимон, пудрата захар и белия ром. Накрая прибавете счукан лед и разбъркайте. Украсете с резени зелен лимон, бъркалки и хартиени чадърчета по желание...

Испански лайм

Испански лайм

19.02.2014

Зеленият лимон, познат повече като лайм е вкусен и полезен цитрусов плод, който изключително прилича на обикновения жълт лимон, но е отделен плод. Един от най-разпространените видове лайм е испански лайм...

Пръстов лайм

Пръстов лайм

13.03.2015

Пръстов лайм /Citrus australasica/ представлява екзотично цитрусово растение от семейство Седевчеви /Rutaceae/. То може да се види в тропическите гори на Източна Австралия. Силно разпространено е в Нов Южен Уелс...

Италианско суфле с лайм

Италианско суфле с лайм

04.11.2014

лайм. Белтъчната смес се смесва с млечната и всичко се разбърква. Разпределя се в намазани с масло и поръсени с брашно формички и се пекат 15 минути на 200 градуса. Сервират се, поръсени с пудра захар и украсени със сметана....

Чийзкейк с лайм

Чийзкейк с лайм

10.03.2014

се разтапя на водна баня. Двата вида сирене се разбиват, добавят се захарта, разбитата сметана, сокът и кората от лайм. Слага се желатинът и се разбърква добре. Блатът се покрива с крема и се поставя в хладилника за 6 часа. Чийзкейкът се украсява с резенчета лайм и се поднася....

Лимонада с лайм

Лимонада с лайм

06.07.2014

изцедените лайма. Запазените лимон и лайм се нарязват и се слагат в каната с лимонадата. Оставете в хладилника за поне 3 часа....

Лайка

Лайка

25.03.2014

Лайката е лечебно растение, по-специално билка, което се използва често при различни заболявания. Употребата на лайка и по-често на чай от лайка е широко застъпена най-вече заради приятният лек аромат и вкус на отварата...

Лимети или лайм?

Лимети или лайм?

25.08.2012

гладка повърхност. Плодът е сочен, съвсем леко кисел и горчив и е с мек, ненатрапчив вкус. Дървото е по-твърдо от това на киселите сортове лайм. Лиметата се отличава от лайма и по по-сладкия си вкус, по-дебелата кора на плода и по-жълтия цвят....

Чийзкейк Лайм с рикота

Чийзкейк Лайм с рикота

10.05.2014

оставете в хладилника. В 2-3 с.л. вода накиснете желатина и на водна баня го разтопете. Оставете го да се поохлади. Разбийте сиренето Рикота, добавете захарта, сиренето крема, кората и сока от лайм и отделно разбитата...

Лимон или лайм?

Лимон или лайм?

28.06.2010

. Лаймът е незаменима част от националните кухни на страните на югоизточна Азия и Латинска Америка, най-вече Тайланд и Мексико. Сокът на мексиканския лайм се ползва за маринати, за подправяне на морски дарове...