Китайска кухня

Китайска кухня

1

Китайската кухня е много силно разпространена и в България. Едва ли има голям град, в който да няма китайски ресторант и който да не е посещаван и обичан. Кухнята на китайците е съвсем различна от нашата традиционна...

1
Китайска и японска кухня – основни разлики

Китайска и японска кухня – основни разлики

02.09.2017

един знаменател китайската и японска кухня, които са твърде различни в своята същност. Китайската храна е смята за една от най-богатите и разнообразни кухни в света. Тя произлиза от различни райони на Китай и е...

За и против китайската кухня

За и против китайската кухня

06.09.2012

здравословни, както и зеленчуковите китайски супи и специалните китайски свежи салати и екзотични десерти. Смята се, че порциите в китайските ресторанти са твърде големи и затова любителите на тази кухня винаги излизат...

Употреба на сусама в китайската кухня

Употреба на сусама в китайската кухня

15.02.2019

ароматизиране на всичко. Ето какво трябва да знаем за употребата на сусама в китайската кухня. Сусамово масло Това кехлибарено ароматно масло, направено от пресовани и препечени сусамени семена само потвърждава честата...

Пътешествие в китайската кухня: Ферментирал черен боб

Пътешествие в китайската кухня: Ферментирал черен боб

16.11.2017

Ферментиралият черен боб е много популярна съставка в китайската кухня. Ферментиралият черен боб е произведен от соеви зърна, които са били изсушени и ферментирали със сол, както и подправки като люти чушки и/или...

Най-популярните специалитети от китайската кухня

Най-популярните специалитети от китайската кухня

20.10.2013

несъвместими вкусове и аромати, както и използването на кълнове. На китайската кухня дължим сладко-киселия сос. Можете сами да приготвите зеленчукова смес по китайски. Необходими продукти: 20 грама сушени гъби...

Китайска салата

Китайска салата

03.11.2012

Оризът се сварява, през това време се нарязват на кубчета краставицата и доматите. Чесънът и кромид-лукът също се режат на ситно. След като охладим готовият ориз всички продукти се объркват в по-голяма купа. Сипва се...

Китайска питка

Китайска питка

22.02.2018

Затопляме водата и прибавяме захарта и маята. Изчакваме малко да се надигне и прибавяме и солта. Пресяваме си брашното и правим кладенче, в което изсипваме кваса. Омесваме не много твърдо тесто и завиваме с мокра...

Китайска супа

Китайска супа

14.05.2014

Всички съставки освен яйцето се слагат да врят около 5 мин., или до пълна готовност на граха. Отнема се от огъня и се добавя яйцето. Разбърква се добре и се сервира гореща...

Китайска туршия

Китайска туршия

05.09.2013

Почистените зеленчуци нарежете и ги овкусете с посочените подправки. Объркайте леко без да мачкате зеленчуците и ги оставете да престоят така за 12 часа. След това китайската туршия е готова. Съхранява се задължително в хладилник....

Китайска ангелика

Китайска ангелика

28.07.2015

полусенчестите зони. Основният фактор, допринасящ за бурното развитие на растението, е влагата. В случай че тя липсва, китайската ангелика няма да оцелее дълго. История на китайска ангелика Китайската ангелика присъства в...

Китайски питки

Китайски питки

18.05.20092

Брашното се изсипва на купчинка и към него лъжичка по лъжичка се прибавя горещата вода. Замесва се жилаво тесто, което се покрива със салфетка и се оставя да престои 30 минути. После се разточва на много тънка кора (1-2...