Кокона

Кокона

0

Кокона /Solanum sessiliflorum/ е тропически храст, принадлежащ към семейство Solanaceae. Цветовете му приличат на тези на картофите, но са с леки зелени венчелистчета. Плодовете могат да бъдат кръгли, продълговати...

1
Кокоша слепота

Кокоша слепота

09.06.20151

импулси по-прецизно и с помощта на повече нервни влакна, явяващи се посредници. Причини за кокоша слепота Като най-честа причина за кокоша слепота се изтъква недостигът на витамин А. Обикновено именно намаленото...

Кокошка паприкаш

Кокошка паприкаш

03.11.2013

Нарежете кокошката на парчета. Изпържете ги в маслото, а след това в същото масло запържете лука и моркова. След като поомекнат, се прибавя и доматеното пюре. Пържете докато остане на мазнина. Сложете брашното...

Варена кокошка

Варена кокошка

26.11.2013

Кокошката се сварява цяла, докато месото не омекне напълно. В тенджерата може да добавите по желание едро нарязани лук, морков, целина, зърна черен пипер, дафинов лист и др. подправки по желание. Посолява се и се...

Кокошка кюлбаста

Кокошка кюлбаста

15.11.2014

Почистената и подсушена кокошка обезкостете, доколкото можете, като порционирате. Овкусете парчетата със сол и червен пипер, счукан бахар и оставете да престои 3-4 часа, за да се овкуси. Овкусеното месо изпечете...

Кокошка капама

Кокошка капама

01.03.2017

редим ред зеле, кокошка, зеле, свинско месо, зеле, кървавица и завършваме със зеле. Между редовете слагаме черен пипер. Отгоре слагаме дафиновия лист, виното и зелевия сок (по желание може да добавим сол, ако вместо зелев сок добавим вода). Печем ястието в умерена фурна около 3 часа....

Кокошка Тихуана

Кокошка Тихуана

23.02.20161

Кокошката се прави на порции и се овалва в смесените брашно, черен, червен пипер и сол. Пържат се до зачервяване. Прехвърлят се в тава за печене. Лукът се нарязва на полумесеци, чесънът се нарязва на много дребно...

Селска кокошка

Селска кокошка

26.11.2011

Порционирайте кокошката и я задушете в мазнина и малко вода равномерно. Към нея добавете последователно ситно нарязания лук, нарязаните пиперки и домати. Разбъркайте с червения пипер и долейте с гореща вода. Овкусете...

Кокошка плакия

Кокошка плакия

06.04.2016

Нарязваме кокошката на 6 парчета и ги натриваме със сол и червен пипер. Нареждаме половината парчета в тенджера, върху тях редим нарязаните на кубчета моркови, корени от магданоз, скилидки чесън, няколко зърна черен...

Кокошка айнгемахт

Кокошка айнгемахт

17.04.2013

Кокошката се измива, почиства и нарязва, след което се сварява в гореща солена вода, заедно с изчистените и ситно нарязани корени за супа /магданоз, целина, пащърнак и др. по избор/. Когато месото омекне, прецедете...

Кока

Кока

26.06.2014

Гърция/ и в Австралия /Нова Зеландия/. Видове кока В света са разпространени два вида кока. Това са Erythroxylum coca и Erythroxylum novograna-tense. Коката /Erythroxylum coca/ е храст, произхождащ от Амазония...

Кокоши трън

Кокоши трън

04.06.201521

жълтеникав цвят. По твърдост и цвят наподобява крак на кокошка, откъдето идва и наименованието му. Диагностициране на кокоши трън Диагностицирането на кокошия трън е сравнително лесна задача, защото външния вид...