Трябва ли да се бели кората на ябълките?

Трябва ли да се бели кората на ябълките?

0

. Съществуват спорове дали кората на ябълките трябва да се бели. Според привържениците на идеята за белене на плодовете и зеленчуците преди консумация в ябълките има много пестициди, тъй като ябълковите дървета се...

1
Правите огромна грешка, ако белите кората на ябълките!

Правите огромна грешка, ако белите кората на ябълките!

23.05.2016

Много от хората белят корите на ябълките, което е много голяма грешка. Те унищожават точно витамините, от които се нуждаем. В корите на ябълките се съдържат най-силните антиоксиданти. Това е доказано от група...

Сиропиран тиквеник с ябълки в пълнозърнести кори

Сиропиран тиквеник с ябълки в пълнозърнести кори

03.04.2017

. Разбърква се. Корите се разтварят. С помощта на четка се намазнява всяка кора. На дългата страна на кората се слага по 2 с.л. от сместа, разпределя се по цялата дължина и се завива на руло. Избраната тава се намазнява...

Баница с домашни кори и ябълки

Баница с домашни кори и ябълки

27.01.2017

За корите: Тестото се замесва от брашното, солта, 50 мл олио и водата, като подобрител може да се сложи 10 мл оцет. Тестото трябва да е с температура 18-20 градуса. След замесване трябва да отлежи около 30 минути...

Щрудел с ябълки и готови кори

Щрудел с ябълки и готови кори

08.01.2018

Измитите ябълки настържете. Прибавете гриса, канелата и останалите продукти. Разбъркайте. Разделете корите по две. Сложете от плънката и завийте на руло. Подредете рулцата в намаслена суха тава. Нарежете ги на парчета и изпечете щрудела на около 150 градуса до златисто. Още топъл, поръсете ябълковия щрудел с пудра захар....

Щрудел с ябълки с дърпани кори

Щрудел с ябълки с дърпани кори

21.03.2016

почиват, обелваме и настъргваме ябълките. Смиламе бисквитите на пясък. Смесваме всичко - ябълки, захар, канела и бисквитите. Върху подходяща покривка започваме да раздърпваме корите отвътре навън, като се движим в...

Селска баница с тиква (ябълки) и ръчно точени кори

Селска баница с тиква (ябълки) и ръчно точени кори

05.01.2018

се в тавичка с посипано брашно, покриват се с кърпа и се оставят за не по-малко от 20 минути да отпочинат. През това време се настъргва тиквата /ябълките на ренде, добавят се орехите, канелата, джинджифилът. Ако се...

Сладкиш с кори за лазаня, ябълки и млечен сос

Сладкиш с кори за лазаня, ябълки и млечен сос

31.03.2016

. Намазваме тавичката с масло. Слагаме на дъното от млечния сос. След това нареждаме 1/3 от корите за лазаня, върху тях от ябълките, сипваме от соса, отново кори и ябълки, и така с всички продукти, като най-отгоре трябва да...

Ябълки

Ябълки

21.02.20141

г въглехидрати. Ябълките са преди всичко много добър източник на пектин и целулоза, която е съсредоточена предимно в кората и семките. В ябълковите плодове се съдържат завидни количества ябълчна и лимонена...

Котка Корат

Котка Корат

06.07.2017

Котка Корат е изключително красива порода, която е известна с аристократизма си и добрия си характер. Котка Корат е много популярна в САЩ, но през последните години красотата й покорява и европейските страни, където...

Как се подготвят корите за лазаня?

Как се подготвят корите за лазаня?

29.11.2015

Лазанята е едно от най-вкусните италиански ястия. Приготвя се с различни плънки, а пред вкуса ѝ малцина могат да останат равнодушни. Корите за лазанята са една от най-важните съставки, на които трябва да се обърне...

Интересни факти за ябълките

Интересни факти за ябълките

01.06.2013

Всеки е чувал крилатата фраза: „С ябълка на ден, докторът ще е далеч от мен”. Това твърдение, залегнало в паметта ни, е напълно вярно. Ябълките съдържат 200 мг. полифеноли, 30 грама въглехидрати с нисък гликемичен...