Борш по украински с костен бульон

Борш по украински с костен бульон

0

Месото се нарязва на парченца и се сварява във вода. От костите се приготвя бульон, който се прецежда и се добавя към месото. Маста се загрява и в нея се задушават цвеклото и морковите, нарязани на пръчици, както и...

1
Как се прави телешки костен бульон?

Как се прави телешки костен бульон?

26.04.2018

Бульонът представлява течност, богата на различни полезни за човешкото здраве вещества и минерали, извлечени при продължителнотоварене на месо, кости и/или зеленчуци. Костният бульон се получава при продължително...

Костен бульон: Древен еликсир за здраве

Костен бульон: Древен еликсир за здраве

05.11.2016

храносмилателната система. Качественият костен бульон е богат на колаген, който има няколко важни функции за тялото. Подпомага образуването на съединителна тъкан и защитава лигавицата на стомашно-чревния тракт. Бульонът е с високо съдържание на протеини и може да бъде изключително полезен за хора с различни заболявания....

Костен бульон: Как да го направите и 6 причини, поради които ви трябва

Костен бульон: Как да го направите и 6 причини, поради които ви трябва

25.02.2019

множество рецепти за бульон, с които бързо ще успеете да си приготвите костен бульон. 1. Костният бульон съдържа изключително важни витамини и минерали – те укрепват и подпомагат здравето на вашите кости. Освен...

Костур

Костур

21.02.2014

, изкопите и язовирите. Може да го срещнете и в полусолени води. В наши дни почти няма водоем в България, където няма костур. Именно това го прави основна цел на риболовците. Тялото на костура е късо, странично...

Говежди Бульон

Говежди Бульон

26.11.2018

. Бульонът е готов, когато месото започне да се отделя без проблеми от костите. Тогава и се овкусява със сол. От тенджерата се изваждат костите, месото и зеленчуците, а течността се прецежда. Така се получава бистър говежди бульон....

Бульон-трезве

Бульон-трезве

14.02.2016

шкембе чорба и зелева чорба тук има три други рецепти за бульон-трезве. 1. В чаша доматен сок прибавете един цял пресен жълтък и без да разбърквате, изпийте на гладно; 2. В чаша кисел портокалов сок прибавете 100 г...

Гъбен бульон

Гъбен бульон

03.11.2015

от огъня и се прецежда. Гъбите могат да се поднесат като гарнитура, а бульонът се ползва според първоначалния замисъл....

Пилешки бульон

Пилешки бульон

19.02.2010

. Прецедете бульона и го оставете да изстине. Оберете с лъжица изплувалата на повърхността мазнина. Загрейте отново, прибавете 2 лъжици ориз и варете още 10 - 15 мин. Сервирайте, като предварително поставите в...

Пилешки бульон

Пилешки бульон

19.02.2010

. Прецедете бульона и го оставете да изстине. Оберете с лъжица изплувалата на повърхността мазнина. Загрейте отново, прибавете 2 лъжици ориз и варете още 10 - 15 мин. Сервирайте, като предварително поставите в...

Вегетариански бульон

Вегетариански бульон

28.11.2014

Изчистете корените за супа, лука, картофите, нарежете ги ситно и ги сложете да се варят в студена и подсолена вода. Прецедете зарзавата и го пресовайте. Върнете го във врящия бульон и добавете фидето. Овкусете...

Зеленчуков бульон

Зеленчуков бульон

15.03.2014

Зехтинът се загрява, прибавя се лукът, морковът, празът, целината, доматът и магданозът. Задушава се около 5 мин. Прибавят се зърната от черния пипер, карамфил и дафинов лист. Осолява се. Водата се изсипва и се...