Кулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделияКулинарни хитринки за приготвяне на тестени изделияЗа да ни стане леко и въздушно тестото преди печенето прибавяме към него настърган на ситно сварен картоф....
Полезни съвети при печене на тестени изделияПолезни съвети при печене на тестени изделия
01 Март
Христина
Кулинарните специалисти препоръчват винаги да се спазват някои важни съвети при печене на тестени изделия. Ето какво е добре да знае всяка хитра домакиня: 1....
Как се замразяват тестени изделия и сладкишиКак се замразяват тестени изделия и сладкиши
20 Септ.
Admin
Основното изискване за замразяване е тестените изделия да бъдат пресни....
Вредни ли са тестените изделияВредни ли са тестените изделия
03 Юни
Жана Г.
Изделията от маслено и от бутертесто също спомагат за качването на килограми. За фигурата най-безопасни са изделията от постно тесто, направено само от вода, брашно и малко олио....
Основни правила при печене на хлебни изделияОсновни правила при печене на хлебни изделияСлед приготвяне и обработка тестото се пече. Печенето на хляб и хлебни изделия се извършва в пещи, фурни....
Хитрата домакиня: Важни съвети за тестените изделияХитрата домакиня: Важни съвети за тестените изделияТестените изделия трябва да се варят в дълбок съд с леко открит капак, за да се избегне слепване....
Месото и тестените изделия са извор на токсиниМесото и тестените изделия са извор на токсини
14 Септ.
Admin
Любителите на тестените изделия като баници, хляб, сандвичи и т.н. трябва да знаят, че тези храни не трябва да се съчетават в никакъв случай с месо и мазнини....
Най-добрите съвети за приготвянето на хубаво тесто и тестени изделияНай-добрите съвети за приготвянето на хубаво тесто и тестени изделиясе пекли, а ги оставете да се аклиматизират в близост до печката; - Ако печете тестените изделия без да използвате хартия за печене и се налага да намазните формата, в която ще ги печете, не прекалявайте с мазнината...
Кулинарен учебник: Топене на свинска масКулинарен учебник: Топене на свинска масСланината, определена за стопяване на мас, се нарязва на не много големи парчета, които се поставят в голям съд и се заливат със студена вода да киснат 1-2 денонощия. През време на кисненето водата се сменява няколко...
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеКулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеПриродата се е събудила, пролетта е пристигнала, всичко е зелено и красиво. Време е да пренесем италианската кухня в дома си, време е за песто! Не е известно кой и кога е направил първото песто, но се знае, че...
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоКулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоСладка се варят от различни плодове, които трябва да са съвършено пресни, здрави и добре узрели. Всеки плод съобразно своето естество изисква съответна преработка. Така например при ягодите и малините е необходимо да...
Кулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииКулинарен учебник: Приготвяне на сурови туршииЕдин от най-разпространените начини у нас за запазване на зеленчуци за по-дълго време е приготвянето на туршии. За туршии са годни почти всички видове зеленчуци, но те трябва да бъдат съвършено здрави и чисти. Туршиите...
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонКулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонПеченето продължава, докато зеленчукът придобие тъмнозлатист цвят. При необходимост се прибавя студен бульон или вода, за да не изгорят продуктите....
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаКулинарен учебник: Правилно варене на рибаМного удобни съдове за варене на риба са специалните за целта дълги тенджери с решетка, която има дръжки встрани. Така рибата се изважда леко от водата, без да се разкъсва. При липса на такъв съд се препоръчва големите...
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициКулинарен учебник: Първична обработка на птициТакава птица е неподходяща за печене, галантин и др....