Кулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоКулинарен учебник: Приготвяне на домашно сладкоЕто защо не трябва да се приготвя сладко с повече от два килограма плод наведнъж. Сладкото не бива и да се вари на силен огън с цел да се ускорят изпарението и сгъстяването му....
Кулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонКулинарен учебник: Приготвяне на тъмен бульонОтделените при обезкостяването на телешко и свинско месо кости се насичат на дребно и се пекат във фурна с мазнина, докато получат блясък. Към изпечените кости се прибавят ароматични корени - моркови, целина, магданоз...
Кулинарен учебник: Приготвяне на плодови и млечни желетаКулинарен учебник: Приготвяне на плодови и млечни желетаПлодовите желета се приготвят от плодови сокове, плодови отвари, бяло вино, захар, есенция, ликьор, желатин и лимонена киселина....
Кулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месоКулинарен учебник: Приготвяне на домашни суджуци от свинско месоСвинските суджуци се приготвят от 4 части смляно свинско месо и 1 част твърда сланина, нарязана на малки квадратчета....
Кулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сиропКулинарен учебник: Правила при приготвянето на домашен сиропЕто какво е важно да знаете в тази насока: - Независимо от какви плодове ще приготвяте сироп и дали ще го варите или ще го приготвяте по студен начин, винаги избирайте единствено добре узрели плодове....
Сурова туршияСурова туршия
03 Дек.
8
Rosi Trifonova
След 10 дена суровата туршия е готова за консумация....
Сурова туршияСурова туршия
03 Дек.
8
Rosi Trifonova
След 10 дена суровата туршия е готова за консумация....
Турски сурови кюфтетаТурски сурови кюфтетаБележка: Добре е този тип кюфтенцата да се се приготвят от месо на животно, заклано най-късно преди 3-4 часа....
Кулинарен учебник: Топене на свинска масКулинарен учебник: Топене на свинска масСланината, определена за стопяване на мас, се нарязва на не много големи парчета, които се поставят в голям съд и се заливат със студена вода да киснат 1-2 денонощия. През време на кисненето водата се сменява няколко...
Кулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеКулинарен учебник: Домашно песто ала ДженовезеПо традиция се приготвя с босилек, кедрови ядки, пармезан, зехтин и чесън, но има техни заместници, които умело го пресъздават....
Кулинарен учебник: Печене на тестени изделияКулинарен учебник: Печене на тестени изделияИзделията, приготвени от различни видове теста, се пекат по различен начин и при различна температура....
Кулинарен учебник: Правилно варене на рибаКулинарен учебник: Правилно варене на рибаАко се пуснат във вряща вода, месото им отвън се сварява и може да се разпадне, а отвътре остава сурово. Освен това се напуква кожицата им. Нарязана на парчета риба се пуска да се вари във вряща подсолена вода....
Кулинарен учебник: Първична обработка на птициКулинарен учебник: Първична обработка на птициЗаведенията за обществено хранене получават заклани птици, чиято първична обработка е извършена в птицекланиците. Характерно за почистването на птиците там е поддържането на висока хигиена по време на клането, попарването...
Сурова Мешана ТуршияСурова Мешана Туршия
16 Окт.
Fat Berta
Посочените продукти са за буркан с вместимост 800 г. На дъното на всеки от подготвените съдове сложете по два аспирина и от обявените количества сол, захар и оцет. Измийте зарзавата и го нарежете. Напълнете бурканите...
Кулинарни съвети за приготвяне на зеленчуциКулинарни съвети за приготвяне на зеленчуциНе добавяйте доматеното пюре сурово в супата, защото ще й придаде горчив вкус. Задължително е леко да го запържите, тогава вкусът на супата ще е богат и наситен....