Какво трябва да знаем за ориза Арборио?

Какво трябва да знаем за ориза Арборио?

0

. В Италия най-предпочитан е дребнозърнестият, докато в САЩ се ползва най-едрозърнестият. Съдържание на нишесте в ориза Арборио Арборио се фрезова малко и затова съдържа повече нишесте. Когато се готви ориз с...

1
Ориз

Ориз

05.03.2014

ориза в гореизброените условия е до една година. Вече сварен ориз може да се съхранява в затворен съд в хладилника до една седмица. Когато избирате ориз в магазините, съблюдавайте за неговата консистенция - в пакета...

Кокосов ориз

Кокосов ориз

03.12.2011

В голям тиган с капак се загрява зехтинът. Прибавят се семената от кимион и синап. Запържват се на среден огън за 2 - 3 минути. Прибавя се измитият ориз и се запържва още 2 минути, като се разбърква. Добавя се...

Ориз пилаф

Ориз пилаф

08.09.20111

Измийте ориза добре и го залейте с вряща вода. Оставете го така за 15-20 минути и го облейте със студена вода. В тенджера загрейте мазнина и запържете кус-куса. Прибавете ориза, бъркайте за около 5 минути, докато и...

Жълт ориз

Жълт ориз

17.05.20104

нарязан. Готви се около минута, след което добавяме ориза и цялата смес запържваме няколко минути. Като се запържи и оризът, подправяме със солта и черния пипер, добавяме 400 мл вода в тигана и се оставя да ври 15 минути...

Пържен ориз

Пържен ориз

08.10.20121

Оризът се измива добре със студена вода. Поставя се в тенджера с 2 л. кипяща подсолена вода и се сварява. Изплаква се със студена вода, отцежда се. Гъбите се нарязват на филийки, морковите - на тънки пръчици, лукът...

Ориз бурани

Ориз бурани

13.08.20131

Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се задушават до омекване в сгорещения зехтин. Когато придобият приятен златист загар добавяме и промития ориз и запържваме за 1-2 минути, да стане прозрачен. Поръсваме със ситно...

Испански ориз

Испански ориз

06.10.20131

Почистения и измит ориз сложете да се свари с млякото, щипка сол, масло. Разбийте маслото на пяна с пудра захар и добавете настърганата лимонова кора, един след друг жълтъците и бадемите, предварително изпечени и...

Диетичен ориз

Диетичен ориз

30.04.2017

Почистваме, измиваме и нарязваме ситно трита вида лук. Слагаме да се запържи в олио (3-4 с.л.), като прибавяме измит ориз (1 к.ч.) и подправките - джоджен, сол, черен пипер, чубрица на вкус и червен пипер (1 - 2...

Японски ориз

Японски ориз

29.03.20171

Оризът се измива и сварява във водата, след което отново се изплаква със студена вода и си оставя да се отцеди. Към него се добавят грахът и царевицата, но отцедени от сока на консервите. Настъргва се половин морков...

Летен ориз

Летен ориз

28.07.2016

нарязаните на ивички пиперки, черен пипер на вкус, нарязан ситно пресен магданоз и обелени и нарязани домати. Посоляваме и прибавяме измития ориз. Разбъркваме няколко пъти и наливаме 4 чаени чаши вода. Варим ястието...

Видове ориз

Видове ориз

09.01.20131

след като изстине се слепва. Дългозърнестият ориз е с дължина не по-малко от 6 милиметра и не се слепва след сваряване. Типове ориз Целозърнест ориз – изключително богата на нутриенти форма на ориза. Има кафяв...