Какво са пастьоризираните яйца и как се правят?

Какво са пастьоризираните яйца и как се правят?

0

температура, при която микроорганизмите не се унищожават напълно, но тяхното развитие се забавя и така продуктът удължава своята трайност. На пастьоризация се подлагат и суровите яйца, които се използват в десертите като...

1
Каква е разликата между кондензирано и пастьоризирано мляко?

Каква е разликата между кондензирано и пастьоризирано мляко?

02.12.2015

През последните години прясното мляко масово се подлага на пастьоризация преди да стигне до хладилните витрини на магазините, но много потребители все още не са наясно в какво точно се състои пастьоризацията и често...

Технологията на пастьоризиране

Технологията на пастьоризиране

05.06.2015

Пастьоризирането е вид консервиране, при което това, което се пастьоризира може да издържи по-дълго време отколкото ако е необработено или в прясно състояние. Методът на пастьоризация е измислен през далечната...

Интересни факти за консервирането и начини за осъществяването му

Интересни факти за консервирането и начини за осъществяването му

25.02.2018

посочва начина за убиването им в зародиш, посредством топлина. В зависимост от температурата, която се използва при топлинната обработка на продукти, се говори за стерилизация и пастьоризация. Микроорганизмите са живи...

Храни, които експертите няма да вкусят никога

Храни, които експертите няма да вкусят никога

18.06.2017

теза. Важно е да отбележим, че процесът на пастьоризация не само че не намалява хранителната стойност на млякото или соковете, но унищожава вредните бактерии, които биха могли да навредят на здравето на консумиращите...

Как да запазим ширата сладка?

Как да запазим ширата сладка?

05.10.2015

чрез пастьоризация. За направа на шира се използва грозде с невисока захарност - 17-18%. То трябва да се измие много добри, да се източи гроздовият сок и да се избистри с помощта на серниста 6 процентова киселина...

Гроздов сок

Гроздов сок

20.08.20131

Необходим ви е избистрен гроздов сок (шира). Сипете я в емайлиран съд и загрейте на водна баня (80-85 градуса) в продължение на 15-20 минути. Образувалата се на повърхността пяна се премахва. След пастьоризацията...

Пастьоризирано мляко - митове и истини

Пастьоризирано мляко - митове и истини

29.04.2015

пастьоризация – процес, при който млякото се загрява до 71-72 градуса за кратко време с цел да се унищожат патогенните организми в него. В процеса на пастьоризация всички ценни ензими в млякото биват разрушени...

Много лоши новини за любителите на сирене!

Много лоши новини за любителите на сирене!

02.05.2017

крави обикновено се унищожава при пастьоризация, което означава, че консуматорите на мляко не са изложени на риск. Тя обаче оцелява в суровите млечни продукти. Най-голяма вероятност да бъдат заразени с тези бактерии има...

Бирата, която праща най-много пиячи в болница

Бирата, която праща най-много пиячи в болница

21.08.20135

на малка пивоварна. Пътувайки в Европа със свой близък приятел Адолф е усвоил различни техники за приготвяне, пастьоризация и подобряване на трайността на бирата. През 1876 г. създава марката Budweiser. Името е...

Вредна ли е майонезата?

Вредна ли е майонезата?

03.12.2018

производство, преминават през процес на пастьоризация и в крайна сметка се получава безопасен продукт. И още едно успокоение – популярните марки майонеза се произвеждат с яйчен прах, което допълнително гарантира нейната безопасност....

И лютеницата у нас със стандарт за качество

И лютеницата у нас със стандарт за качество

19.04.2012

100 грама продукт и, както вече казахме, никакви консерванти и оцветители. Ще откриете лютеницата със стандарт за качество в стъклени буркани или в други опаковки, които са подходящи за пастьоризация и...