Какво са пастьоризираните яйца и как се правят?

Какво са пастьоризираните яйца и как се правят?

0

. Какво са пастьоризираните на яйца За да се пастьоризират яйцата, трябва да се поставят за кратко на висока температура и след това да се охладят. Жълтъкът трябва да достигне до температура от 60 градуса. На тази...

1
Технологията на пастьоризиране

Технологията на пастьоризиране

05.06.2015

съхраняват е нарушила целостта си, те трябва задължително да бъдат съхранявани в хладилник. Отворените пастьоризирани продукти, в това число и прясното мляко, не са трайни и трябва да бъдат консумирани в рамките на няколко дни....

Пастьоризирано мляко - митове и истини

Пастьоризирано мляко - митове и истини

29.04.2015

- лактазата, нужна за усвояването на лактозата; галактазата - за усвояването на галактозата; фосфатазата, необходима за усвояването на калция. Често производителите пастьоризират при много висока температура за съвсем...

Каква е разликата между кондензирано и пастьоризирано мляко?

Каква е разликата между кондензирано и пастьоризирано мляко?

02.12.2015

бъркат пастьоризираното прясно мляко с кондензирано. Между двата вида прясно мляко има доста голяма разлика, която засяга не само външния им вид, но и начина на кулинарна обработка и съхранение. Под пастьоризирано...

Яйца

Яйца

24.02.20141

. Само 1 яйце съдържа 6 г висококачествен протеин и всичките 9 есенциални аминокиселини. Кокошите яйца са най-често консумираните яйца. Те предоставят всички основни аминокиселини за хората и осигуряват няколко витамини...

Пълнени яйца

Пълнени яйца

17.05.2011

Сваряваме яйцата твърди, обелваме ги и ги разрязваме на половина. Изваждаме жълтъците внимателно. Смесваме ги със сиренето и с тази смес пълним отново яйцата, като съединяваме двете части. Киселото мляко изцеждаме...

Желирани яйца

Желирани яйца

05.10.2014

В един литър вода се добавят оцетът, солта, целината и дафиновите листа. Слагат се на котлона и когато кипнат, се счупват едно по едно половината от яйцата. Щом се сварят, се изваждат с решетъчна лъжица и се пускат...

Скрити яйца

Скрити яйца

19.02.2014

Разбиват се 2 яйца, млякото, брашното, малко сол и в олио се изпържват 4 палачинки. Другите яйца се разбиват, смесват се с маслото, посоляват се, поръсва се черен пипер, сместа се разстила върху тънко нарязаната шунка, увива се и се поставя в палачинките. Затопля се във фурна и се поднася....

Облечени яйца

Облечени яйца

05.07.2016

Овкусяваме каймата със сол, черен и червен пипер и с нея обличаме всяко яйце. Овалваме ги в галета. Пържим в сгорещено олио и сервираме с гарнитура по избор....

Чеснови яйца

Чеснови яйца

27.04.2018

(ако обичате сирене, прибавете). Разбъркайте с дървена шпатула и спрете котлона, когато са готови. Загрейте малко олио с червен пипер, след като го оставите да изстине внимателно, напръскайте готовите сервирани чеснови яйца. Поръсете с магданоз....

Яйца Мимоза

Яйца Мимоза

28.11.2018

Яйца се обелват, нарязват се на половинки, внимателно се изваждат жълтъците, а белтъците се подреждат върху плоска чиния. Всяка половинка белтък се пълни с червен хайвер. Жълтъците се размачкват с 6 супени лъжици...

Чълпър яйца

Чълпър яйца

20.05.20164

В средно голяма тенджера се слага до средата вода да ври. Като заври, яйцата се счукват вътре внимателно, без да опират едно до друго. Яйцата се сваряват до предпочитана твърдост на жълтъка. След това внимателно се...