Вино Малага

Вино Малага

0

(отлежали между три и пет години) и малага трасанехо (отлежали повече от пет години). Поднасяне на вино Малага Преди поднасяне вината, произведени в Малага, трябва да се охладят леко. Ако разполагате със сухо вино, можете...

1
Тънкости при поднасянето на вино

Тънкости при поднасянето на вино

22.05.2010

Когато поднасяте вино на гостите си, спазвайте някои тънкости, за да оставите у тях впечатление, че имате познание на професионален сомелиер. Много важна при сервирането на вино е неговата температура. Така...

Етикет при поднасянето и консумация на червено вино

Етикет при поднасянето и консумация на червено вино

25.04.20131

градуса. Ако консумирате плътни по-тежки вина, температурата на питието трябва да бъде между 16 и 18 градуса. 2. В каква чаша да сервираме виното – най-подходящият избор на чаша за червено вино е да бъде от стъкло...

Етикет при поднасянето и консумация на бяло вино

Етикет при поднасянето и консумация на бяло вино

27.04.2013

консумира бялото вино: 1. Температура - Всъщност всяко вино има своя собствена температура на поднасяне – най-подходяща за него, при която най-добре могат да се отличат качествата му. Но в общото правило белите вина се...

Кое вино кога и с какво се поднася?

Кое вино кога и с какво се поднася?

13.06.2016

. Белите вина се поднасят охладени до 8-10 градуса. Ето защо е хубаво през горещите летни дни и в затоплените салони през зимата бутилките с бяло вино да се слагат в купа с натрошен лед, която се поставя в средата...

Малай

Малай

31.08.20132

към останалите продукти. При непрекъснато бъркане добавете и царевичното брашно. Получената гъста смес изсипете в предварително намазнена и набрашнена тавичка и заравнете с помощта на шпатула или лъжица. Печете малая в...

Сиренето Асиаго - история, производство и поднасяне

Сиренето Асиаго - история, производство и поднасяне

26.02.2019

вид на това сирене. То има цвят и вкус на карамел и дава ново вкусово усещане. По-младите сортове са подходящи за поднасяне с аперитива, а тези, които зреят по-дълго, е добре да се консумират с чаша червено вино след вечеря. По-узрелите сортове успешно могат да заместят сиренето пармезан в пасти и сандвичи....

Аранжиране и поднасяне на празнични ястия

Аранжиране и поднасяне на празнични ястия

23.12.20151

Много хора биха се съгласили, че поднасянето и аранжирането на различни ястия, особено ако има празничен повод, си е истинско предизвикателство. От друга страна обаче, почти всеки един от нас се чувства по-приятно и по...

Пинизи при поднасянето на ракия

Пинизи при поднасянето на ракия

11.06.2016

напитката. Греяната ракия се подслажда със захар или пчелен мед. Някои прибавят в греяната ракия едро счукани зърна от черен пипер. Масата при поднасяне на ракиите трябва да се нарежда по един от следните два...

Съвети за поднасяне на риба и морски дарове

Съвети за поднасяне на риба и морски дарове

29.05.2012

плата. Стъклените и кристалните съдове обаче са подходящи най-вече за сервиране на различни видове студени рибни предястия, а също така за поднасяне на черен и червен хайвер, както и на различни видове морски дарове...

Как се прави малага?

Как се прави малага?

17.12.2015

за производството ѝ се използват няколко вида вина, които се смесват в определени съотношения. В резутат на това можем да определим малагата като вино със специфичен характер. За производството на Малага са нужни Секо...

Красиви идеи за поднасяне на плата с мезета

Красиви идеи за поднасяне на плата с мезета

09.07.2018

Ние, българите, обичаме да си угаждаме и затова много често обичаме да си похапваме мезета. Но как да поднесем красиви плата с мезета на своите гости и любими хора? Ето няколко идеи, които задължително...