Гарганега

Гарганега

0

също се характеризира с плодови тонове. Поднасяне на гарганега Присъствието на вино от Гарганега на масата е важно събитие и по тази причина виното трябва да се сервира с нужното внимание. Преди да бъде поднесено, то...

1
Сиренето Асиаго - история, производство и поднасяне

Сиренето Асиаго - история, производство и поднасяне

26.02.2019

вид на това сирене. То има цвят и вкус на карамел и дава ново вкусово усещане. По-младите сортове са подходящи за поднасяне с аперитива, а тези, които зреят по-дълго, е добре да се консумират с чаша червено вино след вечеря. По-узрелите сортове успешно могат да заместят сиренето пармезан в пасти и сандвичи....

Аранжиране и поднасяне на празнични ястия

Аранжиране и поднасяне на празнични ястия

23.12.20151

Много хора биха се съгласили, че поднасянето и аранжирането на различни ястия, особено ако има празничен повод, си е истинско предизвикателство. От друга страна обаче, почти всеки един от нас се чувства по-приятно и по...

Гарганели с домати и бадеми

Гарганели с домати и бадеми

19.03.2014

Бадемите се запичат в сух тиган за 8-10 мин. и се блендират заедно с чесъна, доматите, зехтина и сушените домати. Овкусява се със солта и черният пипер. Пастата се вари според указанията на опаковката, отцеждат се...

Тънкости при поднасянето на вино

Тънкости при поднасянето на вино

22.05.2010

Когато поднасяте вино на гостите си, спазвайте някои тънкости, за да оставите у тях впечатление, че имате познание на професионален сомелиер. Много важна при сервирането на вино е неговата температура. Така...

Пинизи при поднасянето на ракия

Пинизи при поднасянето на ракия

11.06.2016

напитката. Греяната ракия се подслажда със захар или пчелен мед. Някои прибавят в греяната ракия едро счукани зърна от черен пипер. Масата при поднасяне на ракиите трябва да се нарежда по един от следните два...

Съвети за поднасяне на риба и морски дарове

Съвети за поднасяне на риба и морски дарове

29.05.2012

плата. Стъклените и кристалните съдове обаче са подходящи най-вече за сервиране на различни видове студени рибни предястия, а също така за поднасяне на черен и червен хайвер, както и на различни видове морски дарове...

Разликата между фетучини, папарделе, гарганели

Разликата между фетучини, папарделе, гарганели

02.08.2013

докато фетучини се сервира предимно с телешко и пилешко месо, парпаделе се сервира по традиция с дивеч – месо от див заек или от диво прасе. Гарганели – това е вид италианска паста, която няма нищо общо нито с...

Кои храни се поднасят с картофи

Кои храни се поднасят с картофи

05.11.2012

Картофите са любима гарнитура на малки и големи. Те могат да бъдат поднесени с всевъзможни ястия, като ще ги направят по-хранителни и вкусни. Най-често картофите се поднасят с различни видове месо. Класиката е...

С какъв алкохол се поднася пилешко

С какъв алкохол се поднася пилешко

05.09.2017

Скорошни проучвания показаха, че пилешкото месо е най-консумираното в целия Европейски съюз. България не прави изключение, като в страната месото изпреварва значително агнешкото, пуешкото и дори предпочитаното от...

Красиви идеи за поднасяне на плата с мезета

Красиви идеи за поднасяне на плата с мезета

09.07.2018

Ние, българите, обичаме да си угаждаме и затова много често обичаме да си похапваме мезета. Но как да поднесем красиви плата с мезета на своите гости и любими хора? Ето няколко идеи, които задължително...

Традицията в приготвянето и поднасянето на арабско кафе

Традицията в приготвянето и поднасянето на арабско кафе

26.06.2015

Кафето, което се свързва предимно с Южна Америка, всъщност е най-предпочитаната напитка в Арабски свят. Пие се от хора от различни възрасти, тъй като действа ободряващо и отморяващо. Според арабска легенда кафето е...