Как да приготвите прочутия мус от сьомга на Жак Пепен

Как да приготвите прочутия мус от сьомга на Жак Пепен

0

гризини, с които да бъде поднесен рибният мус, сол и черен пипер на вкус Начин на приготвяне: В кухненски робот пасирайте рибата, изварата и лимоновия сок и подправете на вкус със сол и черен пипер. За предпочитане е...

1
Рибен мус

Рибен мус

15.05.2015

Почистете рибата от костите и кожата, сложете в блендер заедно със сметаната и пюрирайте. Сложете изварата в купа и затоплете в микровълновата фурна за 1 минута на пълна мощ. Добавете към него рибената паста, както и...

Бананов мус

Бананов мус

30.08.20102

мин. В друга купа разбийте с миксер белтъците с щипка сол. Постепенно добавете и пюрираните банани заедно с 2 щипки канела. След това внимателно объркайте белтъците и бананите с другата смес. В десертни чаши започнете да редувате ред мус с ред банани, като накрая украсите крема с резени киви....

Ябълков мус

Ябълков мус

27.11.2011

Почистете ябълките и ги нарежете на малки парченца. Сварете ги до омекване, отцедете ги и ги пасирайте до гладка смес щом изстинат. Разбъркайте ябълковото пюре със захарта и ванилията. Постепенно добавяйте сметаната...

Спаначен мус

Спаначен мус

01.04.2018

подходящ за гарниране на задушени риби, различни видове печени меса и сирена на плоча. Принципно е възможно да приготвите спаначения мус с пресен спанак и на тиган. Може да използвате готварска сметана вместо синьо сирене. Имайте свободата да овкусите с ваши любими подправки. Приятен апетит!...

Плодов мус

Плодов мус

29.02.2016

Бананът и кивито се обелват и се режат на колелца. Ябълката, без да се обелва, се реже на половинки резенчета. Ягодите на четвъртинки, като една остава цяла. В дъното на чаша се слага малко сладко по избор...

Шоколадов мус

Шоколадов мус

25.05.2010

до еднородност. Покрийте съда и оставете за 2 часа в хладилника. Разбийте останалата 1 и 1/2 ч.ч. сметана на пухкав крем. Внимателно я добавяйте на части към шоколадовата смес за муса и объркайте до еднородна смес. Разпределете шоколадовия мус в подходящи десертни чашки. Украсата на шоколадовия мус е по избор....

Малинов мус

Малинов мус

09.08.2012

добавете разбитата течна сметана. Така приготвения малинов мус разсипете в десертни чашки или купички и сложете за няколко часа в хладилник, за да се стегне....

Шоколадов мус

Шоколадов мус

25.05.2010

до еднородност. Покрийте съда и оставете за 2 часа в хладилника. Разбийте останалата 1 и 1/2 ч.ч. сметана на пухкав крем. Внимателно я добавяйте на части към шоколадовата смес за муса и объркайте до еднородна смес. Разпределете шоколадовия мус в подходящи десертни чашки. Украсата на шоколадовия мус е по избор....

Кайсиев мус

Кайсиев мус

20.07.2010

хладилник. Белтъкът се разбива на сняг, като се прибавя и ваниловата захар. Сметаната също се разбива заедно със захарта. Белтъкът и сметаната се добавят внимателно към плодовата смес и се бърка. Така приготвеният мус се разпределя в десертни купички и се оставя да престои за 3 часа в хладилник преди да се поднесе....

Малинов мус

Малинов мус

07.09.2016

Сипете ¼ ч.ч. в подходящ съд и разтворете желатина вътре. Оставете настрана. В купа пасирайте малините и ги прецедете, за да махнете семената. Ще се получи около 1 2/3 ч.ч. малиново пюре. Добавете захарта и лимоновия...

Кестенов мус

Кестенов мус

17.10.2015

Сварете кестените до готовност и ги обелете. Пюрирайте ги с кухненския робот. Кипнете прясното мляко. Отделете жълтъка на яйцето и го разбийте със захарта, постепенно добавете към тях прясното мляко. Добавете...