Махлеб

Махлеб

1

малки топченца, обагрени в тъмночервено. Те притежават ядка. Производство на махлеб От въпросната ядка се прави подправката махлеб, позната от векове на човечеството. За целта ядката се разтваря и от нея се взима...

1
Бонбони с махлеб

Бонбони с махлеб

13.03.2014

Бисквитите се смилат в робот или ако нямате робот, гинатрошете възможно най-фино. Инстантното кафето се разтваря в горещото мляко и се разбърква добре. Всички продукти се сместват добре и се оставя да стегне в...

Производство на горгонзола

Производство на горгонзола

28.11.20131

сирене можело да се намери още през 14-ти век. От фреска в замъка Соня става ясно, че е имало едва няколко вида. Производството на сирене винаги започва с пресичане на млякото. Римляните открили, че процесът се...

Производство на сирене Качокавало

Производство на сирене Качокавало

25.08.2014

приготвя от краве мляко и е известна сред италианците като фиор ди лате. Тези два вида сирене се приготвят по различен начин и изглеждат различно, но при производството им има моменти, които си приличат. И моцарелата...

Производство на Проволоне

Производство на Проволоне

11.08.2014

или статуетки на животни или хора. Проволоне се произвежда като моцарелата – т.е. с разтегната сгъстена част от сместа за сирене. При производството му сгъстената част се нарязва на много дребно, загрява се и...

Производство на рокфор

Производство на рокфор

04.07.2014

Най-известното сирене в света безспорно е Рокфор. Митове и легенди се носят от хилядолетия за начина на производството му, но истината все още е забулена в тайна. Оригиналното сирене Рокфор е само това...

Производство на пармезан

Производство на пармезан

10.05.2014

в целия свят, всъщност е френският вариант на името му. Оказва се, че пармезанът всъщност е най-известното сирене в света – производството му много внимателно се контролира от Консорциума на производителите на...

Как да махнем синината

Как да махнем синината

17.06.2011

Синините са вид хематоми, които се образуват под кожата в резултат на разкъсване на кръвоносни съдове при травми. Дори ако се опаковате, няма как да избегнете синините. Но има начини да направите синината възможно...

Плодов сладкиш с махлепи

Плодов сладкиш с махлепи

12.02.2018

В тефлонов тиган се приготвя карамел от захарта. Когато е готов и цветът му е тъмнокехлибарен, се добавя маслото. Разбърква се. На дъното на тава се слага хартия за печене. Върху нея се изсипва карамелът и се...

Деветте причини да купуваме местно производство

Деветте причини да купуваме местно производство

20.04.2017

им помага да останат в бизнеса; 2. Подпомагате местната икономика Парите, похарчени за храна българското производство, със сигурност подпомага финансовата стабилност на местните производители. Това потенциално може...

Специфики и производство на тъмната бира

Специфики и производство на тъмната бира

12.03.2013

основните продукти за производство на бира. Има ли някаква разлика в производството на тъмната бира от това на светлата и ако има - каква е тя? Има съществена разлика и тя се крие още от суровината, от която...

Бадемови коледни сладки с Махлеб и Тонка боб

Бадемови коледни сладки с Махлеб и Тонка боб

05.12.20163

- Фурна - 180 градуса; - Плоска тава, покрита с хартия за печене; - Работи се с миксер. Маслото и захарта се разбиват на средна скорост на миксера. Добавя се яйцето и подправките. Разбива се. По малко се добавя и...