ПармезанПармезан
29 Юли
2
Rosi Trifonova
Производство на Пармезан За производството на 1 кг Пармиджано Реджано са необходими 16 литра краве мляко. Пармезанът узрява в продължение на 36 месеца....
Кулинарна употреба на пармезанКулинарна употреба на пармезанДруг начин, по който италианците консумират пармезана, е като трапезно сирене – комбинират го с вкусен хрупкав хляб. Ако искате да консумирате пармезан с вино, обезателно подберете червено....
Как да си направим пармезанКак да си направим пармезан
28 Февр.
Нина Норд
Най-известният италиански кашкавал е пармезанът. Той се добавя в различни ястия, но най-вече се използва за поръсване на спагети. Можете да направите пармезан и в домашни условия....
Производство на ПроволонеПроизводство на Проволоне
11 Август
Жана Г.
При производството му сгъстената част се нарязва на много дребно, загрява се и се разтегля, докато още е топла....
Производство на рокфорПроизводство на рокфорПри производството на килограм от световно известното сирене са нужни средно 4.5 литра мляко. Началото на производството е като при всяко друго сирене....
Производство на горгонзолаПроизводство на горгонзолаПроизводството на Горгонзолата изисква сиренето да се дупчи с цел пеницилиновата бактерия да проникне по-дълбоко. Кората на готовото сирене пък се мие със саламура....
Производство на сирене КачокавалоПроизводство на сирене Качокавало
25 Август
Жана Г.
Тези два вида сирене се приготвят по различен начин и изглеждат различно, но при производството им има моменти, които си приличат....
Как се съхранява пармезан?Как се съхранява пармезан?
14 Дек.
Mariana
Близо 16 литра мляко се необходими за производството на 1 кг пармезан....
Пармезанът зрее три годиниПармезанът зрее три годиниСъвременната рецепта за производството на пармезан е запазена от дванадесети век. Стандартният пармезан е голям плосък цилиндър до половин метър в диаметър и до двадесет и пет сантиметра височина....
Пареза на крайницитеПареза на крайницитеАко пациента има пареза на крайниците вследствие на прекаран инсулт, тогава се налага специална рехабилитационна терапия....
Сиренето Асиаго - история, производство и поднасянеСиренето Асиаго - история, производство и поднасянеПо-узрелите сортове успешно могат да заместят сиренето пармезан в пасти и сандвичи....
Деветте причини да купуваме местно производствоДеветте причини да купуваме местно производствоПодпомагате местната икономика Парите, похарчени за храна българското производство, със сигурност подпомага финансовата стабилност на местните производители....
Специфики и производство на тъмната бираСпецифики и производство на тъмната бираКакто знаете, това са едни от основните продукти за производство на бира. Има ли някаква разлика в производството на тъмната бира от това на светлата и ако има - каква е тя?...
Производство и съхранение на червен пиперПроизводство и съхранение на червен пиперСуровината за производство на подправки е сушеният пипер. Натрошен на малки късчета счукан пипер може да се купи или саморъчно да се направи в домашното хаванче....
Оранжево вино - същност, производство и консумацияОранжево вино - същност, производство и консумацияНачина на производство на оранжевото вино също е много интересен. То става по технология обратна на тази за производство на розовите вина....