Пшенични трици

Пшенични трици

1

. Едно от най-ценните свойства на триците е да се увеличават обема си и попаднали в храносмилателния тракт го очистват от вредни шлаки и токсини. Състав на пшенични трици Пшеничните трици са истински извор на полезни...

1
Хляб с пшенични трици

Хляб с пшенични трици

31.01.2016

Брашното се пресява със содата и солта. Добавят се киселото мляко и медът и се замесва гладко тесто. Оформя се като питка, слага се в намазана с мазнина тавичка или форма и се пече в умерена фурна около 40 минути...

Палачинки от пшенични трици

Палачинки от пшенични трици

11.12.2018

Прави се тесто за палачинки без яйца. Палачинките се изпържват от двете страни. За пълнеж се използва смес от пшеничните кълнове и конфитюра. Палачинките могат да се сервират както топли, така и студени....

Солена пита с пшенични трици

Солена пита с пшенични трици

13.05.2017

Първо, темперираме яйцата, разбиваме в купа и добавяме предварително затопленото с добавена сода кисело мляко. Прибавяме олиото, постепенно брашното и триците. Накрая слагаме ситно нарязания колбас, роним сиренето...

Здравословни идеи за закуска с пшенични трици

Здравословни идеи за закуска с пшенични трици

17.12.2015

минути. Бисквити с пшенични трици Изключително вкусни, бързи и лесни за приготвяне са бисквитите с трици. В дълбока купа смесете 4 лъжици пшеничени трици с 2 лъжици овесени. Към тях прибавете 30 г прясно сирене...

Пшенични трици и мед са продуктите за красива кожа

Пшенични трици и мед са продуктите за красива кожа

09.06.2016

приготвим и с помощта на овесени или пшенични трици. Маска с овесени трици можем да си приготвим, когато искаме да се отървем от неприятното омазняване. Слагаме 2-3 супени лъжици трици в купа, към тях добавяме една...

Пшенични тортили

Пшенични тортили

28.08.2014

страна. Обръщат се с помощта на нож, след като дъното добие деликатен загар. Готовите пшенични тортили увийте в кърпа, ако ще ги хапвате скоро. В противен случай ги съхранявайте увити в алуминиево фолио в слабо загрята фурна....

Ръжено-пшенични кренвиршки

Ръжено-пшенични кренвиршки

07.09.2016

загрята на 220 градуса фурна за около 20-30 минути. Към кренвирша и кашкавала може да се добави и резен кисела краставичка. Забележка: Ако се използва готово ръжено-пшеничено брашно, от него се измерват 600 г....

Мюсли от пшенични зърна

Мюсли от пшенични зърна

17.09.2014

Пшеничните зърна се смилат на прах. Заливат се с вода, като течността трябва само да покрие смлените зърна. Разбърква се и се покрива със салфетка. Оставя се за 6 часа, но най-добре е да престои цяла нощ. На...

Пшеничен хляб

Пшеничен хляб

22.02.2015

Пресейте брашното и добавете солта и маята. Долейте 300 мл топла вода заедно със зехтина и меда. Постепенно замесете гладко и хомогенно тесто. Прехвърлете готовото тесто в намазнена тавичка, направете с пръст отгоре...

Пшенично-царевичен хляб

Пшенично-царевичен хляб

19.07.2017

Пресейте двата вида брашно заедно с бакпулвера. В отделна купа разбийте солта, водата, олиото и захарта. Направете кладенче в пресятото брашно и изсипете вътре течната смес. Разбъркайте леко и прехвърлете тестото в...

Витаминозен коктейл с пшенични кълнове

Витаминозен коктейл с пшенични кълнове

21.01.2012

поднесете. Коктейлът с пшенични кълнове е много полезен при проблеми с храносмилането, физическа и психическа умора....