Ризото

Ризото

0

малко вода, всеки път когато предходната се изпари. Финално объркайте ризотото с доматеното пюре и настъргания кашкавал....

1
Видове ризото

Видове ризото

19.03.2015

. mantecato или добавяне на масло или зехтин и пармиджано. Често използвана съставка в ризотото е и сметаната, която придава още по богат и кремообразен вкус. Несъмнено един от най-известните видове ризото е...

Зеленчуково ризото

Зеленчуково ризото

07.11.2017

В загрят дълбок тиган слагате 1/2 пакетче от маслото, лука, който предварително е нарязан на кубчета, и ориза. Запържвате, докато оризът стане леко прозрачен, прибавяте измитите и нарязани на кубчета зеленчуци, и...

Морковено ризото

Морковено ризото

28.06.2016

Загряваме олиото и задушаваме нарязния лук. Задушаваме го за 5 минути. Прибавяме нарязаните моркови и готвим още 5 мин. Тогава сипваме ориза, който сме почистили и измили, разбъркваме го за 2-3 минути и изсипваме...

Пилешко ризото

Пилешко ризото

21.10.20114

порция. Вари се до омекване на ориза, като трябва да добавите около 3-4 ч.ч. вода. Готовото ризото се запарва под капак за 10-15 минути или се поднася веднага с настърган пармезан и малко магданоз...

Ябълково ризото

Ябълково ризото

28.08.2015

. Добавя се един черпак от бульона, пърженият лук с ябълките и се разбърква, за да попие течността. По малко се добавя целият бульон. Добавя се солта и останалото масло и ризотото се готви под капак 5 минути. Сваля...

Пъстро ризото

Пъстро ризото

18.03.2015

измития ориз. За кратко разбъркайте с него и започнете да доливате от бульона по 1-2 чаши на няколко пъти, докато оризът не се свари. Добавете по време на варенето сол и пипер. Поднесете готовото ризото веднага, като поръсите с малко сушен магданоз....

Пилешко ризото

Пилешко ризото

21.10.20114

порция. Вари се до омекване на ориза, като трябва да добавите около 3-4 ч.ч. вода. Готовото ризото се запарва под капак за 10-15 минути или се поднася веднага с настърган пармезан и малко магданоз...

Лимецово ризото

Лимецово ризото

03.10.2017

спанака). Точно преди да смъкнем от котлона (нека да е сочничко, не сухо) добавяме една чаена лъжица масло, объркваме и вдигаме. Изсипваме в купа и настъргваме пармезан. Моля ако имате въпроси, не се колебайте да ми пишете. Любимо ризото! Приятно готвене!...

Ризото Ботичели

Ризото Ботичели

06.06.2017

подправки. Накрая слагаме настъргания кашкавал и маслото и разбъркваме хубаво, докато е още топло ризотото. Преди поднасяне декорираме с магданоз....

Ризото Калабрезе

Ризото Калабрезе

21.12.2016

съотношение 3 към 1 с ориза. Прехвърляте всичко в тава и поръсвате със сол и черен пипер. Печете във фурна докато оризът поеме течността и омекне. Когато ризотото е готово само поръсете отгоре с настърган кашкавал и върнете във фурната докато той се разтопи....

Шоколадово ризото

Шоколадово ризото

19.05.2015

Загрейте млякото със захарта. Разтопете маслото, добавете ориза и след малко прибавете 1 черпак от топлото мляко. Когато оризът абсорбира млякото, добавете още 1 черпак. Продължете да добавяте мляко, докато се...