Розе

Розе

2

Розе е приятно слабо таниново вино, което се произвежда от червени сортове грозде, но по технологията за получаване на бели вина. Цветът на виното е приятно розов, но е възможно да варира от бледи нюанси до тъмен...

1
Мащерково розе

Мащерково розе

05.03.2017

ни послужи за украса. Напълнете шейкъра до половината с лед. Изсипете розето, ликьора и сока от грейпфрут в шейкъра. Разклатете в продължение на десетина секунди и налейте в чаша. Към него добавете шампанското. Разбъркайте леко със стръка мащерка. За декорация поставяме ледената портокалова кора от едната страна....

Кайсии в розе

Кайсии в розе

29.07.2015

Виното се смесва с пудрата захар и се загрява на бавен огън до пълното разтваряне на пудрата захар. Кайсиите се разрязват на половинки, костилките се махат, добавят се към виното и се задушават на бавен огън 15...

Ягоди с розе

Ягоди с розе

02.06.2015

Ягодите се почистват, измиват се и всяка ягода се реже на половина по дължина. Прекалено едрите плодове се разрязват на четвъртинки. Разпределят се в 4 високи стъклени чаши. Добавя се по 1 супена лъжица ликьор във...

Питка роза

Питка роза

06.03.2017

Затопляме прясното млякото и към него прибавяме маята, захарта и 2-3 с.л. брашно. В пресятото брашно правим кладенче и изсипваме вече активираната мая, киселото мляко, солта и олиото. Замесваме меко тесто, намазваме...

Хлебна роза

Хлебна роза

09.01.2017

разберете. Идеята е да стане като роза. След като го навих, намушках в лентите и където успях да мушна малки парченца кашкавал. Оставих още 15 минути да почине. Намазах с жълтък и изпекох в загрята фурна на 170 градуса...

Зелка Роза

Зелка Роза

19.04.2016

Първо се приготвя плънката, като за целта се загрява олио и в него се задушават празът. Щом поомекне добавете зеленчуковия микс. Разбъркайте и добавете ориза, доматите и подправките. Залейте всичко с около 4 ч.ч...

Ябълкови рози

Ябълкови рози

11.03.2017

Ябълките ги режем на половина, изчистваме ги и режем на тънки парченца. Поставяме водата в тенджера, като слагаме лимоновия сок от 1/2 лимон и захарта, която е 2 с.л. След като заври, поставяме нарязаните вече парчета...

Желирана роза

Желирана роза

11.01.2019

В тенджера наливаме портокаловия сок, добавяме захарта и царевичното нишесте. Всичко разбъркваме добре. Във втора тенджера наливаме млякото, изсипваме ваниловата захар, обикновената захар и царевичното нишесте. Всичко...

Сладки Рози

Сладки Рози

04.02.2017

застъпвате. Навийте ги на малко рулце и го разрежете на две половини. Оформяте половинките на розички и ги редите в постлана с хартия тава. Така процедирате с останалото тесто. Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна за около 15 минути. Изпечените и охладени рози, заливате с приготвения горещ сироп....

Пита - Роза

Пита - Роза

08.01.20165

Разтворете маята в малко топла водичка със захарта и след като се активира, я добавете към останалите продукти и замесете тесто, което трябва да е средно твърдо. Оставете го да втаса половин час и го разделете на 2...

Погача Роза

Погача Роза

21.01.2016

В дълбока купа разбъркайте маята с млякото и водата. Добавете захарта, солта, оцета, олиото и яйцето. Пресейте брашното. Започнете постепенно да прибавяте от брашното, като бъркате непрекъснато. Бъркайте, докато...