Меденки за ВеликденМеденки за ВеликденГотовото медено тесто се разточва на тънка кора и от него, чрез формички за сладки се изрязват зайчета, яйца, патенца и други подходящи форми за Великден....
Празнична питка ВеликденПразнична питка ВеликденОт продуктите се омесва средно, към леко твърдо тесто. Маята предварително се активира с топлото прясно мляко и захарта. Омесеното тесто се оставя на топло и покрито да отпочине за 20-30 минути. След това се оформя питата...
Козунак за ВеликденКозунак за ВеликденТестото омесих в кухненски робот. Маята, 1 с.л. захар и 2-3 с.л. брашно и 200 мл от прясното мляко предварително оставям да се шупне. В купата на миксера слагам всички продукти, като в топлата мазнина добавям захарта...
Зайчета за ВеликденЗайчета за Великден1. Пресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Направете кладенче, в което чукнете яйцата, като отделите единия жълтък за намазване накрая; 2. Загрейте леко на котлона млякото със захарта и щом се разтопи, отстранете...
Питка за ВеликденПитка за Великден
25 Април
2
Соня
Пресяваме брашното в голям съд, прибавяме две яйца и от третото - само белтъка, киселото мляко, олиото, маята, захарта и солта. Замесваме тесто и го оставяме за 1 час да втаса. След като е втасало, се размесва отново и...
Торта за ВеликденТорта за Великден
20 Април
6
Петя
Отделят се жълтъците от белтъците на яйцата. Жълтъците се разбиват с олиото, а белтъците се разбиват на сняг със захарта. След това се смесват и се добавя брашното. Сместа се получава много гъста. Изсипва се във форма...
Яйца за ВеликденЯйца за Великден
14 Април
Rosi Trifonova
Сварете яйцата за 10-15 минути, като задължително сложите някакъв плат на дъното на съда. Боите разтворете според указанията на опаковката. Вземете дълго парче памук - толкова, че да може от всички страни да се покрие добре...
Курабийки за ВеликденКурабийки за Великден
06 Април
4
Rosi Trifonova
Разбийте яйцата със захарта и добавете киселото мляко с разтворената в него сода. Сипете олиото, лимоновата кора, ванилията и постепенно брашното с амонячната сода. Трябва да се получи гладко, меко и нелепнещо тесто....
Сладки за ВеликденСладки за Великден
06 Април
Fat Berta
Сладките за Великден се пекат доста бързо и трябва да внимавате да не ги прегорите. По желание изстиналите сладки украсете или слепете 2 по 2 със сладко....
Кекс за ВеликденКекс за Великден
05 Април
Ilaria
Сложете кекса за Великден да се изпече в предварително загряна на 170 градуса фурна за около 1 час или малко по-малко. Оставете да се охлади и го извадете от формата....
Великден е!Великден е!Великден е! Великият ден на Възкресение Христово представя най-пълно основната християнска догма - вярата във възкресението на праведниците в един по-хубав свят....
Коледна украса на масатаКоледна украса на масатаТъй като Коледа е празник, който не минава без аромата на канела, предлагаме ви да добавите няколко пръчици на масата....
Символика на червените великденски яйцаСимволика на червените великденски яйцаОбичаят да се боядисват червени яйца на Великден е възприет от много различни страни по света....
Символика на различните видове цветяСимволика на различните видове цветяРозата е добре познато цвете, но нейните нюанси имат различна символика. Червената е, разбира се, израз на дълбока любов и показване на много силни чувства....