Търсене в сайта

Сирене
Сирене
Сиренето е млечен продукт, познат на човечеството от хилядолетия. В България понятието се асоциира с българското бяло саламурено сирене, което ...
Сиренки
Сиренки
29 Май
8
Разбърквате яйцето, брашното, изварата, захарта и солта. Разпенвате содата с малко оцет и веднага добавяте в сместа. Отново разбърквате. С мокри ръце ...
Сиренка
Сиренка
24 Януари
4
От всички продукти без маслото се замесва тесто. Правят се топки, които се завиват с малко натрошено сирене. Подреждат се в тава. На всяка се ...
Сиренка
Сиренка
24 Януари
4
От всички продукти без маслото се замесва тесто. Правят се топки, които се завиват с малко натрошено сирене. Подреждат се в тава. На всяка се ...
Сиренки
Сиренки
29 Май
8
Разбърквате яйцето, брашното, изварата, захарта и солта. Разпенвате содата с малко оцет и веднага добавяте в сместа. Отново разбърквате. С мокри ръце ...
Домашно сирене
Домашно сирене
останалото. Прибавяме постепенно 50 капки мая за сирене, захлупваме съда, завиваме с кърпа и оставяме така за 90 минути да се пресече. ...
Прясно сирене
Прясно сирене
16 Май
5
Трябва да се използва натурално истинско мляко, а не от магазина! Млякото се затопля до към 40 градуса, слага се маята, разбърква се. Престоява в съда ...
Сирене суфле
Сирене суфле
сиренето. Разделяме и жълтъците от белтъците. Жълтъците овкусяваме със сол и черен пипер на вкус, а белтъците разбиваме много добре. ...
Овче сирене
Овче сирене
сирене Овчето сирене е висококачествен продукт, който съдържа множество вещества. Някои от тях преминават от овчето мляко, други като солта ...
Сирене Мюнстер
Сирене Мюнстер
Мюнстер /Munster, Munster-géromé/ представлява френско сирене, което се произвежда от краве мляко. Заедно с Камембер, Таледжио, Стилтън и Лимбургер е ...
Синьо сирене
Синьо сирене
плесента вече е „благородна“ и дори има родословие. Сините сирена се наричат така именно заради сините нишки, които прорязват повърхността им от ...
Крема сирене
Крема сирене
Крема сиренето е вид кремообразно българско краве сирене. То има мека текстура, която без проблем може да се маже на филийка или да се ...
Сирене Бри
Сирене Бри
Бри е френско сирене с благородна плесен, спадащо към групата на меките сирена. Наричано често „кралицата на сирената”, Бри е навярно ...
Сирене Саганаки
Сирене Саганаки
10 Септ.
1
на око. Пускат се да се изпържат в мазнината за кратко от двете страни, колкото да добият златист загар. Щом са готови, залейте с узото и ...
Домашно сирене
Домашно сирене
12 Януари
13
суроватката. След това поставете сиренето в цедилка и го затиснете с тежести, за да се оформи. Оставете така поне за 6 часа. Нарежете го на ...