Съвети при готвене без мазнина

Съвети при готвене без мазнина

1

вино. Въпреки това, в бульона също има мазнина. За да я премахнете, загрейте течността. Когато се нагорещи, мазнината изплува отгоре. Премахнете я с лъжица. Ако все пак обичате мазнината за готвене, то поне залагайте на зехтин....

1
Съвети за готвене на патица

Съвети за готвене на патица

04.11.20121

– различни са не само рецептите, но и подготовката на месото преди същинското готвене. Патицата има много голямо количество подкожна мазнина. 1. Преди да започнете да я готвите много старателно трябва да я...

Съвети за готвене на патладжани

Съвети за готвене на патладжани

12.05.20121

ще го добавяте в гювеч, или ще го пържите, задължително е да го отцедите преди да сте започнали същинското готвене. Наредете го в гевгир, посолете го леко и изчакайте да „пусне” черната вода. Ако не направите тази...

Съвети за готвене на пара

Съвети за готвене на пара

30.01.2016

Всички продукти могат да се обработят в съд за готвене на пара – месо, риба, морски дарове, яйца, зеленчуци и зърнени култури. На пара се приготвят вкусни ястия и десерти. За много продукти...

Съвети при готвене на бамя

Съвети при готвене на бамя

25.06.2012

приготви на пара, да се свари, да се направи кисела, като туршия, да се сотира или да се изпържи или панира. Първото нещо което трябва да знаете преди да започнете да готвите бамя е, че тя е чувствителен зеленчук...

Готвене на месо с плодове

Готвене на месо с плодове

12.11.20122

Макар и за българската традиционна кухня готвенето на месо с плодове да не е особено разпространен маниер на кулинарните ни традиции, подобни рецепти си струват да се опитат. Захарите на плодовете проникват в...

Важни съвети при готвене в микровълнова фурна

Важни съвети при готвене в микровълнова фурна

30.01.2017

създава по време на готвенето; - Готвенето във фурната се извършва от краищата към центъра, затова е нужно по-дебелите парчета от месото или друга храна да се нарежат по края, а по-малките и тънки - в средата. Постарайте...

Съвети за почистване и готвене на охлюви

Съвети за почистване и готвене на охлюви

20.05.20124

след дъжд, през ранната пролет – от началото на месец април до средата на май. След като вече сте събрали охлювчетата трябва хубаво да ги почистите. Сложете ги в съд с вода, водата трябва да ги покрие, а съда трябва да...

Полезни съвети за готвене на риба

Полезни съвети за готвене на риба

22.05.2011

готвите морска риба, напръскайте я с оцет или лимонов сок преди термичната обработка – това отстранява силната миризма. Ако искате да сварите риба, направете първо зеленчуков бульон като за супа. Ако искате да...

Съвети при избора на съдове за готвене

Съвети при избора на съдове за готвене

16.05.20123

, изискващи по-дълго време на готвене. Основен техен недостатък е, че ръждясват бързо и затова трябва да бъдат старателно подсушавани след измиване. Съдове от алуминий – те са леки, подходящи за дълготрайна употреба и не...

Съвети при готвенето на фазан

Съвети при готвенето на фазан

06.03.2018

Ястията с фазан се оценяват високо от изтънчените гастрономи. Месото на тази птица винаги присъства на масите на кралските особи и се смята са вкусно и изискано. Ако сте решили, че е дошло времето и вие да порадвате...

Съвети за готвенето на артишок

Съвети за готвенето на артишок

30.06.2012

За човек, който няма опит с приготвянето на артишок, приготвянето му може да му се стори истинско изпитание. Всъщност няма нищо толкова сложно и ако спазвате определени стъпки, още първият опит ще даде прекрасни...