Съхранение на пресен лук и чесън

Съхранение на пресен лук и чесън

1

приготвянето на пресния лук, трябва да положим грижи за съхранението първо на зелените пера. Те се мият и третират с вода непосредствено преди да се употребят. Ако не спазим това, ще омекнат и ще се разкашкат. В никакъв...

1
Съхранение на бамя

Съхранение на бамя

12.07.2013

затваряне. Запечатват се, като в пликовете не трябва да има въздух и се връщат във фризера. Сушена бамя – Друг метод за съхранение на бамята е сушенето. Нанизва се на нанизи и се поставя на добре огрято от слънцето...

Съхранение на червено цвекло

Съхранение на червено цвекло

08.10.2013

червеното цвекло се съхранява с изрязани до челата листа, сортирано, чисто, но немито. Избраните екземпляри са здрави, без механични повреди, неполивани и неторени непосредствено преди съхранението. За съхранение най...

Съхранение на грозде

Съхранение на грозде

26.09.2013

специфична газова камера не се нарушава прекалено често, то тя може да издържи до края на март. Друг метод за съхранение на грозде у нас е известен като "суха чепка". Гроздовете се поставят в щайги, наредени на етажи. Между...

Съхранение на печени чушки

Съхранение на печени чушки

16.08.20131

овкусена салата. Ще ви остане само да добавите малко лук и сол, ако е нужно. Ето я и рецептата: Печен пипер – туршия Необходими продукти: за 10 кг пипер – по 1 ч.ч захар, олио и оцет, черен пипер на зърна...

Съхранение на магданоз

Съхранение на магданоз

22.01.20122

съхраняване на магданоз, за да може да бъде използван по всяко време за добавка в любимите ястия. Най-разпространеният начин за съхранение е сушенето. Преди сушенето магданозът се почиства от пожълтелите, завехнали и...

Правилно съхранение на подправки

Правилно съхранение на подправки

31.10.2012

Във всичко в домакинската работа има основни правила, подправките не правят изключение. При тях тези правила са свързани не само с правилното им използване към различните ястия, но и с адекватното им съхранение...

Съхранение и консервиране на леща

Съхранение и консервиране на леща

13.04.2018

минути и я добавете към вашето ястие. Съхранение на леща Съхранявайте сушената (пакетирана) леща в херметически затворен съд в шкафа или на хладно сухо място за период до една година. Леща, която е била приготвена...

Съхранение и консервиране на рукола

Съхранение и консервиране на рукола

01.06.2018

Руколата съдържа много витамин С, което я прави много полезна за организма. Когато хапвате рукола вие повишавате устойчивостта на организма към вирусите. Витамин С е мощен антиоксидант, а когато консумирате...

Консервиране и съхранение на боровинки

Консервиране и съхранение на боровинки

21.08.2012

популярен начин на съхранение на боровинките е превръщането им в сок. За да си направите от този елексир, са ви необходими боровинки, захар и лимонена киселина. Добре измитите боровинки се слагат в дълбок съд и вода долу-горе...

Трикове за съхранение на продуктите

Трикове за съхранение на продуктите

11.06.2011

изискват различни техники за съхранение. Някои плодове и зеленчуци не трябва да се съхранява в хладилник в продължение на дни. Те трябва да се съхраняват на тъмно място при стайна температура, далеч от пряка...

Съхранение и приготвяне на кестени

Съхранение и приготвяне на кестени

19.10.2012

Кестенът е подходящ за солени и за сладки ястия. Съществуват много различни технологии, по които може да бъде приготвен. За да си купите кестени, трябва да знаете следните неща – първо цветът му трябва да бъде...