Мащерка

Мащерка

0

Изглеждаща деликатно подправка с наситен аромат, мащерката е прекрасно допълнение към боб, яйца, месни и зеленчукови ястия. Изсушената мащерка е достъпна целогодишно в магазините и гарантира уникален аромат, който...

1
Съхранение на магданоз

Съхранение на магданоз

22.01.20122

съхраняване на магданоз, за да може да бъде използван по всяко време за добавка в любимите ястия. Най-разпространеният начин за съхранение е сушенето. Преди сушенето магданозът се почиства от пожълтелите, завехнали и...

Правилно съхранение на подправки

Правилно съхранение на подправки

31.10.2012

Във всичко в домакинската работа има основни правила, подправките не правят изключение. При тях тези правила са свързани не само с правилното им използване към различните ястия, но и с адекватното им съхранение...

Съхранение на червено цвекло

Съхранение на червено цвекло

08.10.2013

червеното цвекло се съхранява с изрязани до челата листа, сортирано, чисто, но немито. Избраните екземпляри са здрави, без механични повреди, неполивани и неторени непосредствено преди съхранението. За съхранение най...

Съхранение на грозде

Съхранение на грозде

26.09.2013

специфична газова камера не се нарушава прекалено често, то тя може да издържи до края на март. Друг метод за съхранение на грозде у нас е известен като "суха чепка". Гроздовете се поставят в щайги, наредени на етажи. Между...

Съхранение на печени чушки

Съхранение на печени чушки

16.08.20131

Печените чушки можете да сложите за зимата във фризер или ако предпочитате, в буркани. За замразяване на чушки във фризера всичко, което ви трябва са торбички, където да ги наредите. Ако предпочитате някакви кутии...

Съхранение на бамя

Съхранение на бамя

12.07.2013

затваряне. Запечатват се, като в пликовете не трябва да има въздух и се връщат във фризера. Сушена бамя – Друг метод за съхранение на бамята е сушенето. Нанизва се на нанизи и се поставя на добре огрято от слънцето...

Консервиране и съхранение на царевица

Консервиране и съхранение на царевица

15.05.20121

Царевицата произлиза от Централна Америка. Тя също може да бъде съхранявана за по-дълго време. Както при всеки отделен зеленчук или плод, така и при царевицата има малки подробности, които ще ни помогнат да се справим с...

Съхранение на различните видове ядки

Съхранение на различните видове ядки

11.04.20122

, които да повлияят на техните вкусови качества. Много хора са свикнали винаги да имат ядки под ръка независимо дали ще ги използват за готвене, печене или просто за мезе. Обаче, често поради неправилно съхранение...

Консервиране и съхранение на боровинки

Консервиране и съхранение на боровинки

21.08.2012

популярен начин на съхранение на боровинките е превръщането им в сок. За да си направите от този елексир, са ви необходими боровинки, захар и лимонена киселина. Добре измитите боровинки се слагат в дълбок съд и вода долу-горе...

Консервиране и съхранение на тиквички

Консервиране и съхранение на тиквички

29.06.20122

Тиквичките са ранен пролетен зеленчук, който е предпочитан през цялото лято, заради добрия си вкус и много достъпната си цена. От тиквички могат да се приготвят толкова много гозби – добавят се в гювеч, супа, ориз...

Съвети за съхранение на салати

Съвети за съхранение на салати

29.06.2012

Въпреки че правенето на салата изглежда напълно лесна задача, винаги трябва да се съобразите с някои изисквания, ако искате да консумирате и да сервирате свежа и вкусна салата. Използвайте винаги само крехка зелена...