Съхранение на орехи и ядки

Съхранение на орехи и ядки

0

. За предпочитане е да купувате опаковани ядки или ядки на килограм от проверени магазини. Основни критерии за свежестта на ядките са златистата или кафеникава окраска на ядките – орехи, лешници, бадеми, бразилски...

1
Съхранение на червено цвекло

Съхранение на червено цвекло

08.10.2013

червеното цвекло се съхранява с изрязани до челата листа, сортирано, чисто, но немито. Избраните екземпляри са здрави, без механични повреди, неполивани и неторени непосредствено преди съхранението. За съхранение най...

Съхранение на грозде

Съхранение на грозде

26.09.2013

специфична газова камера не се нарушава прекалено често, то тя може да издържи до края на март. Друг метод за съхранение на грозде у нас е известен като "суха чепка". Гроздовете се поставят в щайги, наредени на етажи. Между...

Съхранение на бамя

Съхранение на бамя

12.07.2013

затваряне. Запечатват се, като в пликовете не трябва да има въздух и се връщат във фризера. Сушена бамя – Друг метод за съхранение на бамята е сушенето. Нанизва се на нанизи и се поставя на добре огрято от слънцето...

Съхранение на печени чушки

Съхранение на печени чушки

16.08.20131

Печените чушки можете да сложите за зимата във фризер или ако предпочитате, в буркани. За замразяване на чушки във фризера всичко, което ви трябва са торбички, където да ги наредите. Ако предпочитате някакви кутии...

Правилно съхранение на подправки

Правилно съхранение на подправки

31.10.2012

Във всичко в домакинската работа има основни правила, подправките не правят изключение. При тях тези правила са свързани не само с правилното им използване към различните ястия, но и с адекватното им съхранение...

Съхранение на магданоз

Съхранение на магданоз

22.01.20122

съхраняване на магданоз, за да може да бъде използван по всяко време за добавка в любимите ястия. Най-разпространеният начин за съхранение е сушенето. Преди сушенето магданозът се почиства от пожълтелите, завехнали и...

Съхранение и приготвяне на кестени

Съхранение и приготвяне на кестени

19.10.2012

Кестенът е подходящ за солени и за сладки ястия. Съществуват много различни технологии, по които може да бъде приготвен. За да си купите кестени, трябва да знаете следните неща – първо цветът му трябва да бъде...

Съхранение и консервиране на тикви

Съхранение и консервиране на тикви

18.10.2012

, което ще доведе до гниене и намаляване на срока на годност. Подредете тиквите на разстояние една от друга, далеч от стени и прозорци, по които много често се появява конденз. За по-дълго съхранение, замразяването или...

Консервиране и съхранение на боровинки

Консервиране и съхранение на боровинки

21.08.2012

популярен начин на съхранение на боровинките е превръщането им в сок. За да си направите от този елексир, са ви необходими боровинки, захар и лимонена киселина. Добре измитите боровинки се слагат в дълбок съд и вода долу-горе...

Съхранение на различните видове ядки

Съхранение на различните видове ядки

11.04.20122

, които да повлияят на техните вкусови качества. Много хора са свикнали винаги да имат ядки под ръка независимо дали ще ги използват за готвене, печене или просто за мезе. Обаче, често поради неправилно съхранение...

Съхранение и консервиране на рукола

Съхранение и консервиране на рукола

01.06.2018

Руколата съдържа много витамин С, което я прави много полезна за организма. Когато хапвате рукола вие повишавате устойчивостта на организма към вирусите. Витамин С е мощен антиоксидант, а когато консумирате...