Търсене в сайта
Подправките в арабската кухняНадали има нещо по-характерно за арабската кухня от умелото съчетаване на различните подправки. Независимо дали са пресни или изсушени, именно те придават неповторимия вкус и аромат на всички арабски ястия....
Национални ястия в арабската кухняОще рецепти от арабската кухня: Дюнер кебап, Пилаф с булгур и гъби, Сусамови фалафели с таханов сос, Хумус с кайенски пипер, Катайеф....
Сумак - вълшебникът в арабската кухняТази, непозната за нашите географски ширини култура, е основен елемент в арабската кухня. Плодове на храста се малки и закръглени, а цветът им е черно-кафяв....
Нахутът - повелителят на арабската кухняЧесто е участието на нахута и в супите на арабската кухня. Там той най-вече е в комбинация с различни зеленчуци. Една предпочитана от любителите на арабските специалитети е супата, направена с нахут и домати....
Най-популярните подправки в арабската кухняВ горната галерия ви представяме най-популярните подправки в арабската кухня.
pageСумак
Сумакът е подправка с червеникаво-лилав цвят, която се използва широко в турската и близкоизточната кухня....
Кофта ТажинС влажни ръце оформете малки кюфтенца, които изпържете до кафяво в сгорещена мазнина, загрята в тажин.
Извадете кюфтетата върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина....
Тажин с пилешкоПрехвърлете го в тажина. Добавете лука в тигана и го изпържете.
Прибавете чесъна, доматите, подправките и меда. Сипете сушените кайсии, малко сол и черен пипер....
Тажин с агнешкоНарежете кайсиите наполовина и ги сложете в купа със 150 мл. Оставете ги да престоят през нощта. Загрейте фурната на 180 градуса.
Загрейте зехтина в тенджера и запържете лука. Добавете агнешкото месо, кимиона, кориандъра...
Тажин с нахутИзмийте добре предварително накиснатия нахут. Загрейте олиото в тенджера и запържете лука и чесъна.
Прибавете чесъна, доматите, кимиона и бульона, разбъркайте добре.
Кипнете и задушете за 30 минути. Прибавете кориандъра...
Тажин с телешко месоПрехвърлете месото и лука в тажин, добавете нарязаните на кръгчета моркови и сините сливи. Залейте с 500 мл вряла вода, натрошете телешкия бульон.
Разбъркайте добре и печете около 60 минути на 180 градуса....
Пилешки тажин с нахутСлагаме тажина на котлона и изсипваме едро нарязания лук и нахута. Подреждаме бутчетата и разпределяме маслините. Лимонът нарязваме на четвъртини и го подреждаме до пилето....
Световни кухни: Кубинска кухняКубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
Круфини от моята кухняКруфините от моята кухня са много вкусни!
Източник: LudaEasyCook
Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
Агнешко с нахут в тажинЗагрейте половината зехтин в тажина. Запържете до покафеняване агнешкото месо. Извадете го от съда и в мазнината от пърженото сложете ситно нарязания лук и чесън....