Вкусните тайни на червеното цвекло

Вкусните тайни на червеното цвекло

0

предлагаме да ви разкрием няколко вкусни тайни на червеното цвекло: Червеното цвекло съдържа антоцианин. Това е веществото, благодарение на което всъщност цвеклото има своя характерен червен цвят. Но плюс това...

1
Червено цвекло

Червено цвекло

26.02.20141

отдавна знае, че червеното цвекло укрепва сърцето, уравновесява тялото и пречиства кръвта. Сок от червено цвекло се доста препоръчителен за жени, които са в климактериум. Сокът от цвеклото стимулира черния дроб...

Червено цвекло с червено зеле

Червено цвекло с червено зеле

29.04.2018

Лукът се нарязва на ситно. Зелето и цвеклото се почистват и се настъргват на ренде. Нарязаният лук се пържи в загрятото олио на умерен огън до зачервяване. Добавят се настърганото зеле и цвекло. Разбърква се...

Гарнитура от червено цвекло

Гарнитура от червено цвекло

17.10.2014

Измийте цвеклото и го изпечете на фурната. След като изстине го обелете и настържете на едрото ренде, а хрянът - на ситното. Подправете със зехтин, сол, лимонов сок. Поднесете като гарнитура към печено месо....

Туршия от червено цвекло

Туршия от червено цвекло

16.09.20113

Почистеното и измито цвекло се вари 4 часа, обелено се нарязва на филии 10 - 15 мм дебелина. Нареждат се плътно в буркани. Заливат се с варена и охладена саламура приготвена от 3 л вода, 270 гр. сол, 300 мл оцет. Ферментацията продължава от 10 до 12 дни, да се съхранява при температура от 5 до 10 градуса....

Съхранение на червено цвекло

Съхранение на червено цвекло

08.10.2013

с висока въздушна влажност. Червеното цвекло може да се съхранява и консервирано. Консервирано цвекло Необходими продукти: Червено цвекло За маринатата: На 1 л отвара от червено цвекло - 2-3 с.л. захар и 1...

Диета с червено цвекло

Диета с червено цвекло

27.02.2012

Червеното цвекло е изключително полезно за здравето на човек. Консумацията му осигурява силен приток на минерали и витамини. Диетата с червено цвекло, освен че ще ви помогне да се вталите, ще възстанови организма ви...

Кюфтенца от червено цвекло

Кюфтенца от червено цвекло

16.02.2016

Измиваме, белим и сваряваме цвеклото. Оставяме да се охлади. Настъргваме обелената тиквичка на едро ренде, леко посоляваме и отцеждаме добре от сока. Смесваме с настъргано сварено цвекло, джинджифил, яйце...

Квас от червено цвекло

Квас от червено цвекло

01.04.2015

Цвеклото се смесва със захарта и стафидите. Добавя се маята и всичко се слага в голям стъклен буркан. Водата се кипва, охлажда се съвсем леко, за да не е гореща, и с нея се залива сместа със цвеклото. Бурканът се...

Салата от червено цвекло

Салата от червено цвекло

05.04.20112

Сваряваме цвеклото. Като изстине, обелваме го и настъргваме на едро ренде. След което го оставяме за около 5 мин. да се отцеди. Към настърганото цвекло добавяме нарязани на дребни кубчета кисели краставички, счуканите орехи, счукания чесън и разбъркваме всичко това с майонеза....

Печено червено цвекло

Печено червено цвекло

08.05.20111

Измийте червеното цвекло, подсушете го и увийте всяко във фолио или хартия за печене. Сложете ги в тава, на дъното на която сте сипали малко гореща вода. Сложете цвеклото да се пече за около час на умерена температура...

Пълнено червено цвекло

Пълнено червено цвекло

23.01.2016

Избират се дребни глави червено цвекло с големината на яйце. Сваряват се, обелват се, отгоре се отрязва капаче и вътрешността им се издълбава. Издълбаната част се нарязва на ситно и се запържва в половината мазнина...