Основно тесто за палачинки

Основно тесто за палачинки

3

Пресейте брашното и в средата му направете кладенче. Вътре сипете разбитите яйца. Постепенно и с разбъркване добавете млякото с добавената в него вода. Разбивайте до получаването на гладка смес. В горещ тиган се капва малко мазнина и се пържат палачинките....

1
Палачинки с рибно тесто

Палачинки с рибно тесто

22.01.2014

прибавят прясното мляко и брашното. Към тестото се добавят и свареното ситно накълцано филе от рибата, смлян черен пипер и сол на вкус. Палачинките се приготвят от тази смес, като при поднасянето им се слага парченце лимон....

Руски палачинки с парено тесто

Руски палачинки с парено тесто

05.05.2015

, разбърква се и се оставя за 20 минути. Добавят се 7 супени лъжици олио и се разбърква. Пържат се палачинки в сгорещен тиган, който се маже с мазнина. Сервират се, като се поливат с мед....

Палачинки

Палачинки

22.08.20082

Брашното, яйцето, млякото, 1/2 ч.ч. вода, портокаловия сок, олиото и солта се разбъркват добре и сместа се оставя да престои половин час. Правят се палачинки от тестото, които се пържат в масло. Палачинките се...

Палачинки

Палачинки

22.08.20082

Брашното, яйцето, млякото, 1/2 ч.ч. вода, портокаловия сок, олиото и солта се разбъркват добре и сместа се оставя да престои половин час. Правят се палачинки от тестото, които се пържат в масло. Палачинките се...

Добавете тези две съставки към тестото и ще приготвите идеалните палачинки

Добавете тези две съставки към тестото и ще приготвите идеалните палачинки

28.09.2017

. Учените твърдят още, че най-често срещаната грешка на домакините е прекалено дългото бъркане на тестото, защото така то става жилаво, а палачинките не са толкова апетитни. Леките и пухкави палачинки стават такива...

Захарно тесто

Захарно тесто

19.03.20129

Сложете водата с маслото в съд на котлона. Щом маслото се стопи, махнете от котлона и добавете цялото количество брашното на веднъж. Бъркайте енергично с дървена лъжица, докато се образува отделящо се от стените тесто...

Бирено тесто

Бирено тесто

22.07.2011

до получаване на гъста еднородна смес. С бирено тесто могат да се направят бирени питки или да се да използва за тесто на пица....

Содено тесто

Содено тесто

27.03.2014

Пресейте брашното със солта. Сложете содата в киселото мляко и когато шупне я изсипете в предварително приготвеното кладенче. Добавете разбитите яйца и замесете меко тесто. Така приготвеното содено тесто е подходящо за питки, мекици или пици. Преди употреба го оставете около 20 минути на стайна температура, за да "почине"....

Листно тесто

Листно тесто

01.10.2014

Замесете тесто от брашното, солта, 25 г масло и водата. След като тестото е омесено, оставете го да почива 20 минути покрито с влажна кърпа. Разточете тестото, подредете листове масло, сгънете на плик и разточете...

Универсално тесто

Универсално тесто

30.01.2017

добре и се прибавя брашното, което предварително сме пресели. Замесва се гладко и еластично тесто. Тестото се оставя да втаса. От полученото тесто може да се оформят сладки и солени кифлички, пити, тутманици....

Лучено тесто

Лучено тесто

19.08.2018

продуктите и омесваме много добре, докато се получи меко и нелепкаво тесто. Прясното мляко и водата не трябва да са студени, а хладки или леко претоплени, за да втасва по-бързо. Можете и предварително да шупнете маята...