Тънкости при приготвяне на щраусовото месоТънкости при приготвяне на щраусовото месоПланирали сте деня; набелязали сте вида месо; избрали сте и начина на приготвянето му. Остава ви да запомните няколко тънкости при приготвяне на щраусовото месо - по дейностите в процеса на същинското готвене....
Тънкости при приготвянето на скараТънкости при приготвянето на скараАко не сте натрупали все още много опит при приготвянето на месо на скара, заложете на свинското и пилешкото, защото там шансът да сбъркате е много малък....
Тънкости при приготвянето на кефалТънкости при приготвянето на кефалЗа морския кефал, който е с по-тлъсто месо, най-добрата термична обработка е скарата с дървени въглища. В случай, че не разполагате с такава, може да използвате и електрическа....
Тънкости при приготвянето на пърленкиТънкости при приготвянето на пърленкиПървата тънкост при приготвянето е свързана с броя яйца – може да добавите 1 яйце, както е в повечето рецепти, но спокойно можете да си направите хлебчетата и без него....
Тънкости при приготвянето на топли сосовеТънкости при приготвянето на топли сосове
14 Март
Admin
Има три основни начина на приготвяне. В единия брашното се прибавя в мазнината като се разбърква 2 – 3 мин., почти без да промени цвета си - този сос е подходящ за светли запръжки....
Любимите ретро пирожки - тънкости при приготвянетоЛюбимите ретро пирожки - тънкости при приготвянетоИма сладки (с пресни плодове, шоколадов пълнеж, сладка и конфитюри, ванилов крем) и солени пирожки (картофи, месо, риба, пиле, ориз, яйца и др.)...
Кулинарни тънкости при приготвянето на окрошкаКулинарни тънкости при приготвянето на окрошкаВ състава ѝ влизат още варени картофи, яйца, шунка, сух салам или сухо месо, както и квас....
Тънкости при приготвянето на греяна ракияТънкости при приготвянето на греяна ракияИма много различни рецепти за приготвянето й, но без значение коя от тях ще си изберете, има няколко неща, които, за да стане добра ракията, трябва да се спазят. 1....
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъскаКулинарни тънкости при приготвянето на гъска
23 Април
Нина Норд
Ако сокът е безцветно-прозрачен, значи месото е готово, ако е червеникаво-мътен, значи трябва още да се пече....
Тънкости при задушаване на месоТънкости при задушаване на месо
28 Февр.
Нина Норд
Задушеното месо става много вкусно, ако се спазят някои тънкости при приготвянето му....
Хитринки при приготвянето на месоХитринки при приготвянето на месоВсяка домакиня трябва да знае, че приготвянето на месо е по-лесно, ако се знаят някои тънкости. Така например мазното свинско се използва за пушени деликатеси, а мазното говеждо – за бьоф строганов....
Тънкости при приготвяне на спанакТънкости при приготвяне на спанак
23 Април
4
Admin
Специалистите препоръчват за най-добър начин на приготвяне да се използва задушаване на целите листа в мазнина....
Тънкости при приготвяне на пържолиТънкости при приготвяне на пържоли
11 Септ.
23
Нина Норд
Приготвянето на вкусни пържоли е цяло изкуство. За да се получат крехки, топящи се в устата пържолки, трябва да сте наясно с изкуството на приготвянето им....
Тънкости при приготвяне на сушиТънкости при приготвяне на суши
17 Април
1
Жана Г.
Необходима ви е плетена бамбукова подложка за по-лесна работа с компонентите за приготвянето на суши. Върху бамбуковата подложка се поставя един лист нори, като гладката му страна трябва да е откъм подложката....
Тънкости при приготвяне на зеленчуци темпураТънкости при приготвяне на зеленчуци темпура
08 Август
LinaN
Известна с хрупкавостта си и лекия си вкус, тази техника не е от най-лесните, но ето някои трикове за приготвяне на зеленчуци темпура. 1) От огромна важност е газираната вода да е много студена, така че може да я сложите...