Панда

Панда

0

мечета. Въпреки че ловът на панди е забранен, козината им се продава много скъпо - тя струва от 60 до 100 хиляди долара на черния пазар. Недостатъци на панда Единственият недостатък на пандата е, че тя изяжда голямо...

1
Кулинарна употреба на ревен

Кулинарна употреба на ревен

01.05.2013

Ревенът е широколистно растение, много подобно на киселеца. Той се съчетава идеално с джинджифил, кисело мляко, картофи и спанак, макар да не е много популярен в българската кухня. Гастрономите, които вече са...

Кулинарна употреба на пармезан

Кулинарна употреба на пармезан

02.05.2014

Вкусното италианско сирене има доста по-различен вкус от нашето българско сирене. Препоръчително е да купувате парче пармезан, което да стържете непосредствено преди да го добавите към някакво ястие, сос, салата и пр...

Кулинарна употреба на исоп

Кулинарна употреба на исоп

18.03.2014

Исоп е изключително ароматно тревисто растение с тъмносини цветове. У нас се среща предимно в Белоградчика област. Използва се както като билка, така и като подправка. Билката исоп се прилага при възпаления от типа на...

Кулинарна употреба на трюфели

Кулинарна употреба на трюфели

05.01.2015

Трюфелите са известни с това, че се добавят само в най-изисканите ястия. Те са любими на почитателите на гурме-специалитетите. Вкусът на трюфелите наподобява ореховия. Благодарение на наситения си аромат трюфелите...

Кулинарна употреба на суроватката

Кулинарна употреба на суроватката

12.02.2015

Млечната суроватка или т. нар. цвик е често подценявана и смятана за отпадъчен продукт. Истината е, че тя може да използва изключително успешно както в кулинарията, така и в козметиката. Суроватката е...

Кулинарна употреба на шафран

Кулинарна употреба на шафран

04.06.20141

– истинска феерия от ползи. В кулинарно отношение употребата на шафрана е най-застъпена в индийската, арабската и азиатска кухня. В Европа най-много се използва в Средиземноморието, където се и отглежда. Освен като...

Кулинарна употреба на мащерка

Кулинарна употреба на мащерка

12.06.20141

Ароматната мащерка се използва не само за приготвяне на чай, но също така има голямо приложение и в кухнята на много държави. Мащерката се използва при приготвянето на ястия от месо, риба, бобови култури, яйца...

Кулинарна употреба на камут

Кулинарна употреба на камут

20.01.2016

. Кулинарната употреба на камут изисква предварителна обработка. Една нощ преди това трябва да се накисне във вода. След това се вари във вода, като съотношението трябва да е 1:5. След като заври, се оставя на котлона...

Кулинарна употреба на теф

Кулинарна употреба на теф

10.03.2015

. Теф се приготвя изключително лесно. За целта ½ чаша от него се сварява с 2 ч.ч. вода и щипка сол. След като заври, се оставя да къкри още 20-тина минути. Разбърква се, оставя се за около 5 минути да поеме водата и е готов за употреба. И изобщо - свареният теф може да се готви като всяка друга житна храна....

Кулинарна употреба на физалис

Кулинарна употреба на физалис

30.03.2015

. Имайте предвид обаче, че се използват само плодовете му, защото листата на растението са отровни. Кулинарната употреба на физалис се състои най-вече в декорирането на торти, сладкиши и кремове, както и за...

Антидепресанти - действие, употреба, странични ефекти

Антидепресанти - действие, употреба, странични ефекти

11.02.2019

Антидепресантите са сравнително безвредни медикаменти, които могат да ни спасят от сериозно психическо заболяване, каквото е популярната напоследък дълбока депресия. Тези лекарства имaт зa цeл дa ĸopигиpaт...