Гарганега

Гарганега

0

умерените температури. Когато лозовите насаждения се засадят върху богат терен, лозята дават високи добиви, но вината получени от тях, сякаш остават без ясно изразен профил. Характеристика на гарганега Както вече...

1
Кратка характеристика на гущерите

Кратка характеристика на гущерите

19.02.2015

Гущерите, както и змиите, са влечуги с множество сходни характеристики. Те попадат в раздел Люспести. По отношение на видовете групи гущерите са най-разнообразните. Известни са над 4300 различни вида. Те могат да...

Анатомични характеристики на кучетата

Анатомични характеристики на кучетата

28.03.2017

характеристики на кучето, Вие ще успеете не само да изберете най-подходящото за Вас животно, но и ще съумеете да се грижите добре за него. Най-общо казано, анатомичните части на кучето се делят на предница, средна част и...

Аюрведа: Характеристика на Питта дошата

Аюрведа: Характеристика на Питта дошата

02.01.2013

дошата е събирателно на огън и вода. Характеристика на Пита дошата Пита (енергия) се визуализира с огъня. Хората с пита доша са стройни и добре сложени. Отличават се със среден ръст и слаба мускулатура. Метаболизма...

Аюрведа: Характеристика на Вата дошата

Аюрведа: Характеристика на Вата дошата

29.12.2012

запазване на отношението между характерните за човека доши и придържането към основната. Характеристика на Вата дошата Вата (движение) се визуализира с вятъра. Хората от този тип са с тънки кости, тесен гръден кош...

Характеристики на зебровите амадини

Характеристики на зебровите амадини

10.03.20151

Зебровите амадини са уникални пернати, които много хора отглеждат в дома си не само заради красивата им окраска, а и заради възхитителния им глас. Зебровите амадини се отглеждат лесно в домашни условия...

Характеристики на фюжън кухня

Характеристики на фюжън кухня

06.07.2015

В наше време е доста трудно да се създаде нещо изненадващо и различно в кулинарно отношение. Вече като че ли всичко е направено, всичко е показано. Фюжън кухнята успява да ни опровергае и да ни покаже, че кулинарията има...

Поведение и характеристика на делфините

Поведение и характеристика на делфините

11.03.2015

Делфините са бозайници от семейство Китоподобни, като с миролюбивото си и интелигентно поведение са изумявали неведнъж представителите на научните среди. Тялото на делфините е издължено и приспособено за бързо...

Аюрведа: Характеристика на Кафа дошата

Аюрведа: Характеристика на Кафа дошата

28.12.2012

. Комбинацията им обаче се определя още при зачатието и е невъзможно да бъде променена. Грижата за здравето според аюрведа е насочена към запазване на отношението между характерните за всеки индивид доши. Характеристика...

Гарганели с домати и бадеми

Гарганели с домати и бадеми

19.03.2014

Бадемите се запичат в сух тиган за 8-10 мин. и се блендират заедно с чесъна, доматите, зехтина и сушените домати. Овкусява се със солта и черният пипер. Пастата се вари според указанията на опаковката, отцеждат се...

Разликата между фетучини, папарделе, гарганели

Разликата между фетучини, папарделе, гарганели

02.08.2013

докато фетучини се сервира предимно с телешко и пилешко месо, парпаделе се сервира по традиция с дивеч – месо от див заек или от диво прасе. Гарганели – това е вид италианска паста, която няма нищо общо нито с...

Характеристики на най-популярните сортове грозде

Характеристики на най-популярните сортове грозде

24.03.2015

Огромното разнообразие от сортове грозде предполага и богатството от различни типове вина, които могат да бъдат произведени от тях. Десетките разновидности на лозите са резултат от дълги години упорита работа, като...