Хляб

Хляб

0

, докато спре да лепне - измесете; 3. Поставете да ферментира (втаса) за 30 мин при 35 градуса; 4. Оформете хляба по ваше желание (кръгъл, продълговат, нарязан в желаната форма), намажете с разбит жълтък смесен с 1...

1
Купувах хляб

Купувах хляб

12.08.20112

Сънувах, че съм в магазин за хлебни изделия. Имаше избор на всякакъв хляб. Миришеше много вкусно и си купих няколко малки хлебчета, от които извадих едно от торбичката за да го хапна, но от него започнаха да излитат...

Чеснов хляб

Чеснов хляб

05.05.2017

Нарежете чабатата на филийки с дебелина около 2.5 см, но не ги разрязвайте до край. Смесете магданоза, ригана, маслото, чесъна и копъра. С тази смес намажете двете страни на всяка филийка хляб. Съберете хляба в...

Плодов хляб

Плодов хляб

11.03.20131

Сварете сливите и смокините в малко вода със захар до омекване, отцедете ги и ги нарежете ситно. Към брашното добавете разтопената мас, разбитите яйца, размитата с малко мляко и щипка захар мая, останалото мляко...

Шотландски хляб

Шотландски хляб

11.06.20131

форма за хляб, продупчете го на няколко места и печете в предварително загрята на 150 градуса фурна, до получаването на златиста хрупкава коричка( около 60 минути). Извадете от фурната и поръсете със пудра захар още докато е топло. Нарежете на квадрати или правоъгълници и поднесете топло....

Джинджифилов хляб

Джинджифилов хляб

11.12.2011

. Изсипете сместа в приготвената форма и сложете да се пече на 150 градуса за 65 до 75 минути или докато дървено шишче, забодено в средата, излезе чисто. Готовият джинджифилов хляб се охлажда за 10 минути преди да...

Бадемов хляб

Бадемов хляб

16.07.2016

В купа разбиваме яйцата със захарта, прибавяме брашното, смлените бадеми и ванилията, замесваме тесто. Разделяме тестото на две и го оформяме на багети, поставяме го върху намаслена хартия. Печем в предварително...

Фруктов хляб

Фруктов хляб

19.04.2016

Нарязваме лешниците, бадемите и смокините, настъргваме лимоновата кора и овалваме стафидите в брашно. Разбиваме яйцата със захарта до побеляване и прибавяме брашното, канелата, ванилията, бакпулвера, лимоновата кора...

Пълнозърнест хляб

Пълнозърнест хляб

24.02.2014

вода. Ако хлябът съдържа утайка от кафе, карамел или други оцветители, то водата ще се оцвети. Качествения пълнозърнест хляб не оцветява водата. Обикновено трайността на хляба е обозначена на опаковката, но често...

Ръчен хляб

Ръчен хляб

17.02.2016

Разтворете маята в 1/2 ч.ч. хладка вода със солта и захарта и оставете да втаса. Пресейте брашното и оформете кладенче. Сложете активиралата се мая. Сложете олиото, 1 ч.ч. хладка вода и замесете тесто. Ако е...

Леопардов хляб

Леопардов хляб

24.02.2016

в бялата разточена лента. Навийте и ги наредете във форма на кекс, като ги разбърквате. Оставете да втасат още веднъж. Аз намазах рулцата с белтък и поръсих със захар. Печете хляба в загрята на 170 градуса фурна за 45-50 минути. Оставете да се охлади и нарежете....

Питка хляб

Питка хляб

29.02.2016

. Вътре се слага настърган кашкавал и нарязания на резени колбас. Оформят се във вид на продълговат хляб. Нареждат се в намазнена тава, оставят се да втасат още малко, намазват се с разтопено масло. Правят се разрези отгоре и се поръсват със сусам....