Ядки

Ядки

1

, след операции, травми, изгаряния, в оздравителен период. Състав на ядки Съставът на ядките варира в зависимост от селекционния вид, условията на култивиране и климатичните особености. Ядките са богати източници на...

1
Сапунени ядки

Сапунени ядки

19.02.2014

. Сапонините в ядките се разтварят при температура от 30 градуса. Те са изключително лесни за употреба. Както споменахме, сапунените ядки се продават с торбички. За пране в пералнята поставете 5-6 половинки сапунени...

Оризови ядки

Оризови ядки

05.03.20144

Оризовите ядки са вид снак, който ни е добре познат от детството, когато разходка в парка редовно беше придружена от апетитно хрупане на тези малки и издължени хрупанки. След години на пазарна липса, оризовите ядки...

Кедрови ядки

Кедрови ядки

21.02.2014

. Когато избирате кедрови ядки, задължително помолете продавача да ви даде да пробвате една, защото понякога те не са с добро качество заради неправилното им съхранение. Ядките от кедър се предлагат предимно белени...

Кайсиеви ядки

Кайсиеви ядки

20.02.20144

толкова полезни като плода или крият някои неочаквани вредни свойства? Нека разберем това в следващите редове. Състав на кайсиевите ядки Съставът на кайсиевата ядка е близък до този на бадема. В нея се съдържат 19...

Ползата от овесените ядки

Ползата от овесените ядки

15.10.20111

Овесените ядки са известни като съставна част от любимите на много хора мюсли, с които закусват здравословно. Те дават енергиен заряд за целия ден. Но овесените ядки могат да се използват и за много други цели. Те...

Кадаиф с орехови ядки

Кадаиф с орехови ядки

10.10.2011

Половината от кадаифа се разстила на равномерен пласт в тавичка и се поръсва с ореховите ядки. Върху ядките се поставя втората половинка от кадаифа и се поръсва с разтопеното масло. Кадаифът се пече при умерена...

Шоколадови сухари с ядки

Шоколадови сухари с ядки

02.01.2015

Шам фъстъкът се залива с вряла вода и се оставя за 5 минути. След това се слагат в тава и се пекат 10 минути на 175 градуса. Претриват се между пръстите на ръцете, за да се махне ципата. Брашното се пресява заедно с...

Великденски кифлички с ядки

Великденски кифлички с ядки

19.04.2014

Маята се размива с малко затоплено прясно мляко и 2 супени лъжици брашно и след като шупне, се разбърква. След още 20 минути се разбърква отново. Яйцата се разбиват със захарта и се добавя останалото мляко. Добавя се...

Хляб с ядки

Хляб с ядки

01.04.2012

Разтворете маята в леко топлата вода със щипка захар. изчакайте да се активизира и я добавете към пресятото брашно. Добавяйки солта, меда, орехите и семките замесете гладко тесто. Оставете го да втаса, докато...

Кокосови сладки с ядки

Кокосови сладки с ядки

11.02.2017

Загрейте фурната на 180 градуса, покрийте две тави с хартия за печене. Смесете стърготините с ядките, ванилията и канелата, разбъркайте много добре. В отделен съд разбийте белтъците с 1 щипка сол до получаването на...

Домашни захаросани ядки

Домашни захаросани ядки

17.06.2016

Изиваме ядките и ги разбъркваме много добре с втечнения мед и лимоновата кора. Изсипваме ги в тава и печем за 15-20 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса. Вадим ги, разбъркваме и оставяме да се охладят. Съхраняваме в стъклен буркан....