Яйца

Яйца

1

. Само 1 яйце съдържа 6 г висококачествен протеин и всичките 9 есенциални аминокиселини. Кокошите яйца са най-често консумираните яйца. Те предоставят всички основни аминокиселини за хората и осигуряват няколко витамини...

1
Великденски яйца

Великденски яйца

08.04.2010

Сънувах, че сме на поляна или по - точно на стадион. Бяхме много хора и изведнъж се появиха тези яйца. Бяха шарени и имаше картинки върху тях. На едното имаше кокошка и ги определих за Великденски. Решихме да играем...

Облечени яйца

Облечени яйца

05.07.2016

Овкусяваме каймата със сол, черен и червен пипер и с нея обличаме всяко яйце. Овалваме ги в галета. Пържим в сгорещено олио и сервираме с гарнитура по избор....

Пълнени яйца

Пълнени яйца

17.05.2011

Сваряваме яйцата твърди, обелваме ги и ги разрязваме на половина. Изваждаме жълтъците внимателно. Смесваме ги със сиренето и с тази смес пълним отново яйцата, като съединяваме двете части. Киселото мляко изцеждаме...

Желирани яйца

Желирани яйца

05.10.2014

В един литър вода се добавят оцетът, солта, целината и дафиновите листа. Слагат се на котлона и когато кипнат, се счупват едно по едно половината от яйцата. Щом се сварят, се изваждат с решетъчна лъжица и се пускат...

Скрити яйца

Скрити яйца

19.02.2014

Разбиват се 2 яйца, млякото, брашното, малко сол и в олио се изпържват 4 палачинки. Другите яйца се разбиват, смесват се с маслото, посоляват се, поръсва се черен пипер, сместа се разстила върху тънко нарязаната шунка, увива се и се поставя в палачинките. Затопля се във фурна и се поднася....

Чеснови яйца

Чеснови яйца

27.04.2018

(ако обичате сирене, прибавете). Разбъркайте с дървена шпатула и спрете котлона, когато са готови. Загрейте малко олио с червен пипер, след като го оставите да изстине внимателно, напръскайте готовите сервирани чеснови яйца. Поръсете с магданоз....

Яйца Мимоза

Яйца Мимоза

28.11.2018

Яйца се обелват, нарязват се на половинки, внимателно се изваждат жълтъците, а белтъците се подреждат върху плоска чиния. Всяка половинка белтък се пълни с червен хайвер. Жълтъците се размачкват с 6 супени лъжици...

Чълпър яйца

Чълпър яйца

20.05.20164

В средно голяма тенджера се слага до средата вода да ври. Като заври, яйцата се счукват вътре внимателно, без да опират едно до друго. Яйцата се сваряват до предпочитана твърдост на жълтъка. След това внимателно се...

Памукови яйца

Памукови яйца

25.04.2016

боите - на единия - червена и жълта, на другия - жълта и синя във всякакви комбинации, които ви допадат. Във всеки памук се завива по едно яйце и престоява така 5- 6 мин. Когато се извади, може да се накапят на същият памук и други цветове и да се завие ново яйце....

Маскирани яйца

Маскирани яйца

01.11.20171

Сваряваме 6 яйца. Слагаме каймата в купа или по-дълбок съд. Към нея добавяме подправките, нарязания магданоз, брашното и 1 яйце. Омесваме добре. С така омесената кайма покриваме всяко от сварените яйца. Това ще...

Яйца Фламенка

Яйца Фламенка

30.01.2014

нарязания магданоз, ситно нарязания зелен фасул и сместа се разстила в тавичка за печене. Отгоре се чукват яйцата, украсява се с нарязания на парченца салам, нарязаната на ивички останала шунка и стерилизираните чушки. Пече се, докато белтъците се втвърдят. Яйца Фламенка се поднасят веднага с хапки пържен хляб....