Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да приготвим перфектния топингЕто защо е добре да се научим как сами да си приготвяме топинг, а не веднага да търчим до магазина....
24 Юни
Конфитюр с дюлиИзмийте и обелете дюлите, почистете ги от семената, нарежете на резенчета и варете в сироп с малко захар /1 литър вода със 100 г захар/.
Варенето продължава 20 минути. Извадете дюлите и ги наредете в буркани. Останалата...
06 Окт.
Тиквен конфитюр с мандариниВ тази смес се добавя останалата захар и конфитюрът се вари до сгъстяване.
Добавя се маслото и готовият конфитюр се прелива в чисти сухи буркани, които се затварят веднага....
01 Февр.
Как да приготвим перфектния Рибай стекНо как да сготвим перфектния Рибай стек?
Преди да започнете да го готвите, го овкусете много добре. Направете го само със сол и пипер - нищо друго!...
14 Дек.
Конфитюр от малиниСложете конфитюрът да се вари на слаб котлон. Докато се вари, обирайте пяната, която се отделя по повърхността....
16 Юли
Конфитюр от ревенТрети път се варят и сиропа, и ревена, като се бърка, за да не загори. След като конфитюрът изстине, се разсипва в бурканчета, които се затварят с капачка и парче плат отгоре....
09 Юли
1
Конфитюр от боровинкиКонфитюрът се разсипва в бурканчета.
Конфитюрът от боровинки се стерилизира 5 мин....
01 Май
Конфитюр от крушиТози конфитюр от круши може да сервирате с дебели катми или бухтите на баба....
27 Дек.
1
Конфитюр от ягодиДруг начин за съхранение е да оставите разсипания конфитюр да изстине без да затваряте с капачки.
Щом се охлади, завържете гърлата на бурканите с пергамент, потопен от едната страна в ром....
14 Август
1
Конфитюр за диабетициКоличеството на подсладителя, който ще използвате за конфитюр от 1 кг плодове, трябва да се равнява на 500 г захар.
Измийте и подсушете плодовете, като отстраните костилките (ако имат)....
29 Август
1
Конфитюр от пъпешГотовия горещ конфитюр от пъпеш разсипете в бурканчета, затворете ги веднага и ги обърнете с капачките надолу да изстинат.
След това съхранявайте конфитюра от пъпеш на тъмно и хладно място....
25 Август
3
Конфитюр от кестениСвалете от огъня, отцедете и оставате леко да се охладят. Обелете кората на кестените, прекарайте ги през сито или смелете с пасатор.
Поставете захарта и водата в тенджера и поставете на огъня....
07 Юли
1
Конфитюр от портокалиОставете ги за 1 нощ да престоят, а на следващия ден добавете останалата захар.
Сложете сместа да се вари до стандартната за сладка и конфитюри гъстота, като добавите и настърганата кора и разбърквате регулярно....
08 Април
2
Конфитюр от ЯбълкиВарете конфитюра от ябълки докато се сгъсти, като прибавите към края и индришето по желание. 2-3 минути преди да свалите от огъня, разбъркайте с лимонената киселина....
22 Ноем.
2
Конфитюр от кайсииНалейте конфитюра в сухи и затоплени бурканчета.
Обърнете с капачката надолу и оставете да изстинат.
Конфитюрът от кайсии е готов....
12 Август
2
Конфитюр от аронияВарете конфитюра на слаб огън, докато хубаво се сгъсти. Накрая го разбъркайте с 1 с.л. лимонена киселина и го свалете от котлона.
След 8-10 минути го разсипете в сухи и затоплени бурканчета, докато е още горещ....
24 Ноем.
2
Конфитюр от касисСтерилизирайте във вряща вода за 10 минути.
Консумирайте след 2-4 седмици, за да има време да се смесят ароматите....
12 Август
Конфитюр от тикваКонфитюрът ври докато сиропът се сгъсти като за сладко.
Изстудява се набързо....
21 Юли
2
Конфитюр от сливиЗа да приготвите конфитюр, трябва да сте уверени, че съдовете, с които работите, са абсолютно чисти....
01 Септ.
Конфитюр от дюлиКонфитюрът се разпределя в сухи бурканчета, затварят се с капачки и се обръщат надолу. Оставят се така 24 часа на хладно място....
18 Окт.
5
Конфитюр от гроздеПриготвя се сироп от захарта и водата. Прибавят се зърната и се оставя да престои 1 - 2 ч. след това се вари до желаната гъстота на сиропа. При варенето пяната се обира непрекъснато....
20 Септ.
Конфитюр от дюлиКонфитюрът се разпределя в сухи бурканчета, затварят се с капачки и се обръщат надолу. Оставят се така 24 часа на хладно място....
18 Окт.
5
Конфитюр от гроздеПриготвя се сироп от захарта и водата. Прибавят се зърната и се оставя да престои 1 - 2 ч. след това се вари до желаната гъстота на сиропа. При варенето пяната се обира непрекъснато....
20 Септ.