Джанките – ползи и вреди от консумацията имКакви са вредите от консумацията на плода?
В допълнение към ползите, джанките може да причинят и вреда. Тя е свързана с голямото количество фибри в плода и химическия му състав....
Състав на маргаринаОсвен това маргаринът съдържа и фосфатидни концентрати, които разрушават червените кръвни телца. Именно тези елементи правят този продукт не само негоден, но и вреден за консумация спрямо здравето на потребителите....
Вреди от прекомерната консумация на черен дробНе се препоръчва честата консумация на дроб, тъй като съдържа много тежки метали и това води до натрупването им в организма.
Особено бременните жени трябва да избягват прекомерната консумация на черен дроб....
Бисквити с маргаринРазбивам маргарина, който леко съм размекнала, с пудрата захар до побеляване.
Прибавям разбитите жълтъци, прясното мляко и пресятото брашно.
Замесвам тесто върху набрашнен плот....
Питка с маргаринСлед изваждане се намазва с останалия маргарин и се завива в кърпа, за да се задуши и омекне....
Соленки с маргаринРазбийте много добре маргарина. Постепенно добавяйте киселото мляко заедно с брашното. Прибавя се толкова брашно, че да се получи меко тесто....
Сладки с маргаринРазбийте яйцата със захарта до побеляване и добавете маргарина, киселото мляко с разтворената в него амонячна сода, портокаловата кора и ванилиите. Започнете да добавяте брашно, докато се получи средно меко тесто....