Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Батати с ябълкиБатати с ябълки
30 Март
Изпечете бататите в предварително загрята на 200 градуса фурна за 45-60 минути. Оставете ги да изстинат, обелете ги и ги нарежете на филийки. Обелете и почистете ябълките. Тях също нарежете на филийки....
Батати с апетитна плънкаБатати с апетитна плънка
20 Април
13
Бататите с апетитна плънка са готови....
Сериозни причини да похапвате повечко гроздеСериозни причини да похапвате повечко грозде
19 Окт.
Една от най-големите хранителни индустрии в света е отглеждането на грозде – оказва се, че има повече от 60 вида и над 8 хиляди различни сорта от този плод....
Защо трябва да похапвате батати по-често?Защо трябва да похапвате батати по-често?
05 Дек.
Батат са с високо съдържание на витамин В6....
Батати с яйца и беконБатати с яйца и бекон
05 Януари
Изваждате полуготовите батати от фурната и добавяте върху тях бекона и разбитите яйца. Поръсвате отново леко с мащерка и допичате запеканката с картофи до златисто. Да ви е вкусно с тези батати с яйца и бекон....
Пай от батати и карфиолПай от батати и карфиол
29 Дек.
Изчакайте соления пай да изстине, преди да го нарежете....
Салата с батати и магданозСалата с батати и магданоз
06 Март
1
Добре измитите батати се заливат със студена вода и са кипват на умерен огън. Варят се около 50 минути, докато омекнат. Отцедете ги, обелете ги и ги нарежете на кубчета или филийки....
Печени батати с млечен сосПечени батати с млечен сос
04 Юли
Бататите за рецептата трябва да се обелят, измият и нарежат на парчета. Прехвърлят се в купа заедно с подправките и зехтина. Всичко се разбърква, така че бататите да поемат от ароматите....
Барамунди с батат и аспержиБарамунди с батат и аспержи
01 Юни
Сложете рибата да се пече 40-60 минути в умерена фурна. Сервирайте и консумирайте барамунди с батат и аспержи с удоволствие и чаша бяло вино....
Кремсупа с батат и джинджифилКремсупа с батат и джинджифил
19 Ноем.
Сервирайте в дълбоки чинии кремсупа с батат и джинджифил с печен бекон и няколко капки балсамов оцет....
Кремсупа с батат и джинджифилКремсупа с батат и джинджифил
03 Март
Поднесете Кремсупа с батат и джинджифил топла....
Хрупкави батати на фурнаХрупкави батати на фурна
24 Януари
Разбърквате ги хубаво, за да полепне галетата по тях равномерно. Прехвърляте бататите в тава с хартия за печене, поръсена с олио....
Свинско с батати и сини сливиСвинско с батати и сини сливи
23 Дек.
Когато месото и бататите са добре уврели, тенджерата се отстранява от котлона и се поръсва с пресен магданоз. Свинското с батати и сини сливи е готово....
Запечени батати с чесън и салвияЗапечени батати с чесън и салвия
30 Май
В голяма тава смесете обелените и нарязани на едри кубчета батати, счукания чесън и наситнената салвия, разпределете ги на един ред, поръсете ги със зехтина, солта и черния пипер, добавете малко вода и печете в умерена фурна...
Фагри с батати на фурнаФагри с батати на фурна
26 Март
Опитайте Фагри с батати на фурна! Да ви е сладко!...
Солети от батати с подправки на фурнаСолети от батати с подправки на фурна
02 Дек.
2
Бататите са хубави както пържени, така и изпечени на фурна. Предлагам една лесна и бърза рецепта и по-здравословна, защото са приготвени печени....
Пълнени батати с кашкавал и пушено филеПълнени батати с кашкавал и пушено филе
26 Януари
Пълнените батати с кашкавал и пушено филе са много вкусни....
Батат с панчар на фурнаБатат с панчар на фурна
28 Август
Обелваме и нарязваме батата, цвеклото и червения лук на филийки с дебелина около 3 мм. Може да наредим зеленчуците директно в тавичката или да постелим хартия за печене. Най-отдолу нареждаме лука....
Пюре от грах с батат и морковПюре от грах с батат и морков
22 Май
Може да се мине през цедка, за да няма люспи от граха. Бататът дава сладост на пюрето. Пюрето от грах с батат и морков е готово....
Пилешки бутчета с батати и морков на фурнаПилешки бутчета с батати и морков на фурна
27 Април
Пилешките бутчета се сервират обилно полети с отделилия се сос и гарнитура от печените батати и моркови. Пилешките бутчета с батати и морков на фурна са готови....
Цяло парче свинско печено с батати и арпаджикЦяло парче свинско печено с батати и арпаджик
22 Април
Щом е готово, разпределете в чинии, гарнирайте с батати и арпаджик и сервирайте. Да ви е сладко с това цяло парче свинско печено с батати и арпаджик!...
5 причини да похапвате често помело5 причини да похапвате често помело
26 Януари
Приятните вкусови качества на плода обаче съвсем не са единствената причина той да бъде консумиран. Прекрасното помело има важни ползи за здравето ни и 5 от тях можете да откриете в нашата галерия. page1....
Няколко причини да похапвате печен лукНяколко причини да похапвате печен лук
29 Март
Лукът има силно антибактериално действие. Любопитен факт е, че при термична обработка той не губи полезните си качества. При печене лукът губи само част от натрапчивия вкус и миризма, но полезните вещества в него остават...
Пикантен пържен батат на фурнаПикантен пържен батат на фурна
23 Юли
3
Сол обаче сложете повече, защото Бататът е много сладък (вкусът му е нещо средно между картоф и тиква)....
Чипс от батат с пастет от тиквичкиЧипс от батат с пастет от тиквички
29 Март
За чипса от батат имате вариант да приготвите с кожата или да обелите. В случай че изберете първия, трябва хубаво да почистите и изчеткате коричката от нечистотии, а след това обилно да измиете под течаща вода....