Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Агнешкото със спанак и чушкиПрехвърлете агнешкото с ориз в тавичка за печене.
Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса до готовност.
Извадете, охладете и сервирайте агнешкото с ориз, спанак и чушки в подходяща чиния....
10 Март
Агнешко печено за ВеликденТрадиционно на Великден на празничната трапеза присъства агнешкото. Вижте няколко идеи за вкусно агнешко печено.
Първото ни предложение за печено агнешко с картофи, розмарин и чесън....
01 Май
Пак вдигнаха цените на агнешкото преди ВеликденВ София агнешкото преди Великден върви на средна цена от 13.99 лева....
15 Април
Цената на агнешкото ще скочи точно преди ВеликденПреди Великден ще има и засилен внос на яйца от Полша. Голямата част от агнешкото месо за великденската трапеза също ще дойде от там....
09 Март
Ще удари ли агнешкото 20 лева за Великден?Тази година килото на агнешкото месо може да достигне немалката сума от 20 лева, показва проверка на ВсекиденКом. Тъй като през 2015 Великден се пада през месец април, родните агънца са все още малко....
23 Март
Ще удари ли агнешкото за Великден 30 лв.Те са символ на Великден и макар козунаците да са по-ново явление, консумацията на агнешко месо датира от векове....
13 Април
Защо на Великден се яде агнешко?Всички знаем, че на Великден е традиция да се консумира агнешко месо. Задавали ли сме си въпроса защо точно агнешко, а не друг вид месо? Ако сте се питали защо това е така, то този съвет ще ви е полезен....
14 Януари
Започнаха засилени проверки на яйцата и агнешкото преди ВеликденАко още не знаете какво да сготвите за Великден, разгледайте нашите рецепти за:
- агнешко за Великден;
- боядисани яйца;
- вкусно агнешко бутче....
11 Април
Да се откажем ли от агнешкото месо на Великден?С идването на Великден, когато по традиция се приготвя агнешко месо, вегетарианци и месоядни отново кръстосаха шпаги в социалните мрежи, а и извън тях....
16 Април
Започват проверки на яйцата, козунаците и агнешкото преди ВеликденЗаради силната конкуренция в бранша, не се очакват по-високи цени на козунаците малко преди Великден, но за сметка на това производителите обявиха, че ще вдигнат цената на агнешкото месо....
02 Април
Не се очаква поскъпване на яйцата и агнешкото преди ВеликденМинистърът на земеделието и храните професор Димитър Греков заяви на форума в Павликени Училището и бизнеса – ръка за ръка, че не се окачва поскъпване на яйцата и агнешкото месо преди Великден....
29 Март
Внимание! Румънско агнешко залива пазара за ВеликденНезависимо от произхода на агнешкото месо очакванията на бранша са цената му да надхвърли 14 лв. непосредствено преди Великден....
08 Април
1
Троянско агнешко ще напълни магазините за Великден„Все още е рано да се каже каква ще бъде цената на едро на агнешкото. Тя ще е ясна две седмици преди Великден” – обясни Стойчев....
20 Февр.
Проверяват масово яйца, агнешко и козунаци за ВеликденИнспекторите на БАБХ ще обърнат особено внимание на производството и търговията с храни, чието търсене е засилено в дните около Великден – козунаци, яйца, бои за яйца, плодове и зеленчуци, зелени салати, агнешко месо...
02 Април
Вносните домати поевтиняхаОлиото от друга страна е поевтиняло с 0.9%, като цената му за литър е 2.10 лева....
10 Февр.
Колко ще ни струва агнешкото по Великден и как да познаете българскотоДни преди Великден магазините са пълни с агнешко месо и навсякъде има табели с българско агнешко или прясно агнешко....
24 Април
1
Празнична питка ВеликденОт продуктите се омесва средно, към леко твърдо тесто. Маята предварително се активира с топлото прясно мляко и захарта. Омесеното тесто се оставя на топло и покрито да отпочине за 20-30 минути.
След това се оформя питата...
18 Април
Зайчета за ВеликденПресейте брашното в купа и го смесете със сухата мая. Направете кладенче, в което чукнете яйцата, като отделите единия жълтък за намазване накрая;
Загрейте леко на котлона млякото със захарта и щом се разтопи, отстранете...
14 Април
Меденки за ВеликденГотовото медено тесто се разточва на тънка кора и от него, чрез формички за сладки се изрязват зайчета, яйца, патенца и други подходящи форми за Великден....
19 Април
Козунак за ВеликденТестото омесих в кухненски робот.
Маята, 1 с.л. захар и 2-3 с.л. брашно и 200 мл от прясното мляко предварително оставям да се шупне.
В купата на миксера слагам всички продукти, като
в топлата мазнина добавям захарта...
16 Април
2
Торта за ВеликденОтделят се жълтъците от белтъците на яйцата. Жълтъците се разбиват с олиото, а белтъците се разбиват на сняг със захарта. След това се смесват и се добавя брашното.
Сместа се получава много гъста. Изсипва се във форма...
20 Април
6
Питка за ВеликденПресяваме брашното в голям съд, прибавяме две яйца и от третото - само белтъка, киселото мляко, олиото, маята, захарта и солта.
Замесваме тесто и го оставяме за 1 час да втаса. След като е втасало, се размесва отново и...
25 Април
2
Яйца за ВеликденСварете яйцата за 10-15 минути, като задължително сложите някакъв плат на дъното на съда.
Боите разтворете според указанията на опаковката. Вземете дълго парче памук - толкова, че да може от всички страни да се покрие добре...
14 Април
1
Курабийки за ВеликденРазбийте яйцата със захарта и добавете киселото мляко с разтворената в него сода. Сипете олиото, лимоновата кора, ванилията и постепенно брашното с амонячната сода.
Трябва да се получи гладко, меко и нелепнещо тесто....
06 Април
4