Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Консервите, задължителни за всеки домКонсервите, задължителни за всеки дом
28 Февр.
При разнообразието от свежи плодове, зеленчуци, месо, които можем да си набавим днес от всеки пазар и хранителен магазин, все по-малко хора се обръщат към консервите....
Пет задължителни вещи за всеки домПет задължителни вещи за всеки дом
29 Септ.
Снимки Снимките показват най-хубавите ни моменти с близките, заради което също са задължителен аксесоар в един дом. От снимките на един човек могат да се видят хората, на които най-много държим....
Топли дрехи, задължителни за всеки гардеробТопли дрехи, задължителни за всеки гардероб
18 Януари
Без значение дали си падате по подобни модели, има шест топли дрехи, които са задължителни за всеки гардероб. Ето и кои са те! 1....
Мезе за чревоугоднициМезе за чревоугодници
06 Септ.
За да се угоди на всеки чревоугодник, се правят още един вид хапки. Те са много лесни и вкусни....
Бухти за чревоугоднициБухти за чревоугодници
24 Юни
Загрейте 1 ч.ч. вода с маслото и солта и като кипне, я разбъркайте със също толкова голяма чаша брашно и бавно добавете разбитите яйца и содата. Получава се особено усукано тесто, от което гребвайте с лъжица топчета, колкото...
11 задължителни здравословни храни за всеки дом11 задължителни здравословни храни за всеки дом
20 Септ.
Искате да изглеждате по-добре и да се хранително по-балансирано? Това заредете в дома си тези 11 здравословни храни. Те ще ви помогнат да останете във форма и да получите всички важни храните вещества за здраве и красота....
Елементарните закони на етикета, задължителни за всекиЕлементарните закони на етикета, задължителни за всеки
17 Окт.
1
Учтивото обръщение – към всеки, който е над 12-годишна възраст, трябва да се обръщате с Вие, освен ако той не ви помоли да се обръщате към него на Ти; 14....
Златен омлет за чревоугоднициЗлатен омлет за чревоугодници
29 Юни
Накиснете за около минута шафрана в топлата сметана. С вилица разбийте яйцата, подправени със сол и черен пипер на вкус, и прибавете охладената сметана. В голям тиган разтопете маслото, изсипете яйцата и ги изпържете...
Задължителни храни за всеки, който живее в СофияЗадължителни храни за всеки, който живее в София
17 Дек.
Gotvach.bg подбра кратък списък със задължителните храни за всеки софиянец. 1....
Питка за всеки денПитка за всеки ден
21 Септ.
Сипва се сухата мая във водата със захарта и се разбърква с една супена лъжица от брашното на кашичка. Оставя се да бухне. В тава сипвам брашното, оформя се кладенче в което изливаме шупналата мая. Добавя се айрянът, солта...
Руло за всеки празникРуло за всеки празник
29 Дек.
Разбиваме яйцата със захарта докато тя се разтвори напълно. Прибавяме щипка сол, есенцията и пресятото брашно. Бъркаме на ръка до еднородна смес. Изливаме сместа в правоъгълна тавичка върху хартия за печене. Печем в предварително...
Пица за всеки вкусПица за всеки вкус
04 Юли
Целта е върху макси пицата да има мини пици с различни съставки и всеки, които похапва, да може сам да избира какво парче да вземе. Когато тестото е готово, го вземаме и го разделяме на две парчета, но не равни....
Мезета за всеки поводМезета за всеки повод
28 Юли
1
Замесете каймата 500 г и оформете малки кюфтенца. Нареждат се в тавичка с малко мазнина и се пекат на предварително загрята фурна на 200 градуса. Може да прибавите и 1 чаша червено вино или бира. През това време изпържете...
Меденки за всеки поводМеденки за всеки повод
06 Март
13
Яйцата със захарта се разбиват предварително. След като вече са разбити, се прибавят към останалите продукти. Омесва се тесто, което трябва да не е лепкаво и меко, а със средна твърдост. Разточва се и с помощта на формички...
Царевични питки за всекиЦаревични питки за всеки
24 Януари
Пресейте бялото и царевичното брашно. Смесете ги в купа заедно със солта, маята и захарта. Направете кладенче и сипете топлата вода и зехтина. Разбъркайте с лъжица и замесете с ръце меко тесто. Покрийте с фолио купата...
Блини за всеки денБлини за всеки ден
26 Ноем.
В купа се разбиват яйцата със захарта с телена бъркалка. Добавя се сол, олио сода за хляб и наливаме прясното мляко. Прибавя се лъжица по лъжица от брашното, като се разбърква на гъста кашичка. Разрежда се с вода до нужната...
Чревоугодници в зодиакаЧревоугодници в зодиака
16 Юни
Можем спокойно да определим такива личности като чревоугодници без преувеличение. При едно внимателно разглеждане на техния профил се вижда, че най-често принадлежат към една и също зодия....
Шест дестинации в Италия, които задължително трябва да посетитеШест дестинации в Италия, които задължително трябва да посетите
05 Март
Флоренция е задължителна дестинация в Италия за всеки, който се наслаждава на вкусна кухня, спираща дъха архитектура и музеи от световна класа. Не пропускайте гледката от Белведере....
Топ дестинации в Италия, които задължително трябва да посетитеТоп дестинации в Италия, които задължително трябва да посетите
18 Февр.
Те препоръчват топ дестинации в Италия, които задължително да посетите: Чинкуе-Тере: Чарът на Стария свят Тази скалиста и крайбрежна фотогенична ивица земя е дом на национален парк от близо 10 000 акра....
Гарнитура за всеки вид рибаГарнитура за всеки вид риба
09 Дек.
Тази картофена салата може да се сервира както веднага, така и след няколко часа, като задължително я приберете в хладилника, ако консумацията не е на момента....
Парти хапки за всеки поводПарти хапки за всеки повод
08 Септ.
Франзелите се нарязват на филийки/хапки с дебелина около 1 - 1. 5 сантиметра. За да се спести време може хлебчетата да се нарежат предварително и да се оставят в найлонов плик в хладилник, а да се приготвят хапките непосредствено...
Лесни гофрети за всеки джобЛесни гофрети за всеки джоб
20 Април
2
Лесните гофрети за всеки джоб са готови....
Празнична пита за всеки поводПразнична пита за всеки повод
02 Март
Печете до приятен златист цвят на коричката на тази празнична пита за всеки повод....
Красива питка за всеки поводКрасива питка за всеки повод
08 Април
Да ви е сладко с тази красива питка за всеки повод. Източник: Nasko Stefanov - Кулинарна мрежа...
Празнична погача за всеки поводПразнична погача за всеки повод
02 Януари
Маята се активира с половината от хладкото прясно мляко, захарта и 1 с.л. брашно. Към пресятото брашно добавяме активираната мая и всички останали продукти, като от яйцето ще използваме само белтъка. Бъркаме с лъжица и доомесваме...