Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ароматна баклаваСмиламе ореховите ядки на орехомелачка.
Рендосваме кората на половин лимон на дребно на ренде. Слагаме стафидите в чашка и ги заливаме с ром за един час, да набъбнат.
В купа смесваме продуктите за плънката - смлените...
29 Април
3
Ароматна гъбена чорбаИзточник: Graciela Nikolova от Кулинарна мрежа
Ароматната гъбена чорба е готова....
20 Април
Ароматна постна яхнияЗагрявате зехтина и започвате да добавяте зеленчуците, като започнете от лука, следват чушките, гъбите и картофите - всички нарязани.
Задушавате за кратко и добавяте ориза, запържвате леко и заливате с вода, колкото да...
22 Окт.
Ароматна Новогодишна баклаваПърво слагаме водата и захарта да се сварят за около 10-15 мин. Добавяме лимоновия сок, разбъркваме и прибавяме пръчката канела. Сваляме готовия сироп от котлона, премахваме канелата и добавяме ванилията.
Бисквитите се...
29 Дек.
Ароматна печена тикваПочистената тиква нарежете на недебели парчета и ги подредете в подмазнена тава.
Поръсете със сол, черен пипер, джинджифил и леко раздрусайте тавата.
Почистете скилидките на 2 глави чесън и ги разпръснете между парчетата...
03 Ноем.
Ароматна гъбена супаМорковът и лукът се измиват и нарязват на ситно и се запържват в мазнината за около 5 минути.
След това се добавят нарязаните гъби (може печурки, кладница, припънка и др.) и целината, като се бъркат непрекъснато още 5...
05 Дек.
Ароматна пролетна чорбаНарязваме на ситно лук, магданоза и джоджена, пускаме ги във вряща подсолена вода.
След 10 - 15 минути запържваме брашното в мазнина, разреждаме запръжката и я изсипваме в чорбата. Варим още 5 - 10 минути и застройваме...
08 Юни
Ароматна коледна питаМаята + топлото мляко + няколко с.л. брашно и захарта се оставя да втаса за около 15-20 минути.
След това се разбърква с яйцата, зехтина и солта. В купа пресяваме брашното и добавяме маята.
Замесва се меко тесто и...
08 Януари
Ароматна печена скумрияВсички подправки се разбъркват със зехтина и лимоновия сок. С така получения сос се намазват скумриите, които предварително са стояли за 1 нощ във вода (ако са пушени). Оставят се да се мариноват в съд с капак за няколко...
06 Март
Ароматна портокалова тортаПриготвя се блатът, като с миксер се разбиват яйцата със захарта до побеляване. Сипва се олиото, киселото мляко с разбита в него сода, ванилия и настъргана кора от портокала (предварително да е измит добре).
Полученото...
17 Март
Ароматна греяна ракияВ тенджера се излива ракията и когато се затопли леко се насипва захарта. Бърка се докато се разтопи захарта. След това се слагат 15 зърна черен пипер.
Ябълките и дюлята се нарязват на кубчета с големина около 1. 5 см...
11 Януари
Ароматна пилешка кашаИзмиваме и поставяме в тенджера пилешкото месо да се вари. В тиган нарязваме лука на дребно, добавяме олиото и го запържваме, след което добавяме нарязания на дребно домат, нарязания на дребно или настърган морков и подправките...
27 Април
2
Ароматна гъбена гарнитураЛукът се нарязва и се запържва в малко олио. Добавят се измитите и добре отцедени от вода, нарязани гъби.
Сместа се разбърква и се оставя на умерен огън. След десетина минути се добавят всички подправки.
Котлонът се...
08 Май
Ароматна сол самардалаМного вкусна и ароматна, придава прекрасен аромат на ястията. Филийка, намазана с масло и поръсена със сол самардала, е много апетитна закуска....
08 Май
Ароматна боб чорбаПочистете, измийте и накиснете боба от предната вечер. На сутринта, когато вече е набъбнал, го сложете в тенджера с вода и лъжичка захар, така ще уври по бързо. Оставете да кипне и махнете от котлона. Изцедете водата, изплакнете...
08 Август
1
Ароматна маслена питкаЗамесете тесто от продуктите като смесите брашното със солта.
Направете кладенче в средата и добавете разбитите яйца с млякото, оцета и олиото. Добавете шупналата мая смесена със захарта и водата и омесете меко и гладко...
02 Февр.
Ароматна ябълкова напиткаЗалейте с ½ л вряща вода, в която сте добавили карамфила и канелата, 1 с.л. или пликче черен чай.
След 50 мин. прецедете запарката и прибавете към нея настърганите ябълки, сок от касис, захарта и лимоновия сок.
Охладете...
16 Август
Ароматна пролетна чорбаНарязваме на ситно лук, магданоза и джоджена, пускаме ги във вряща подсолена вода.
След 10 - 15 минути запържваме брашното в мазнина, разреждаме запръжката и я изсипваме в чорбата. Варим още 5 - 10 минути и застройваме...
08 Юни