Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Калиев ацесулфамКалиевият асцесулфам е изкуствен подсладител, който се използва в хранителната промишленост за придаване на сладък вкус на различни продукти, без да им добавя калории. Той е 200 пъти по-сладък от захарта и има дълъг срок...
01 Март
Вреди от ацесулфам КАцесулфам калий, известен също като ацесулфам К, е изкуствен подсладител. В Европа се отбелязва като E950.
Производителите продават ацесулфам калий под търговската марка Sunett и други....
14 Април
Хранителни подсладители замърсяват чешмяната водаСпоред експертите тези съединения и особено ацесулфамът и захаринът могат да причинят нарушаване на инсулиновия баланс в организма и да доведат до развитието на диабет....
12 Ноем.
ПодсладителиАцесулфамът е обаче е наполовина сладък в сравнение със захарина и притежава 1/4 от сладостта на сукралозата....
06 Юли
2
Колко са безопасни изкуствените подсладители?Ацесулфам К
Ацесулфамът е открит през 1967 г. в Германия. Той е близо 200 пъти по-сладък от захарта, като сладостта ме е почти същата като на аспартама....
28 Януари
Непознатите подсладители и вредата от тяхТака, сукралозата става неусвоима от организма, също като ацесулфам К....
13 Дек.
Колко е допустимият дневен прием на всеки изкуствен подсладител?Ацесулфам К (Е950)
Ацесулфам К също е резултат на случайно откритие от химика Карл Клаус през 1967. Неговата сладост надхвърля около 200 пъти тази на захарта, няма калории, не подлежи на усвояване от организма....
18 Януари
Изкуствен подсладител е обявен за инсектицидВ нея има смес от ацесулфам К, цикламат, аспартам и захарин....
09 Юни
Вече и бозата е пълна с E-таНай-често използваните вредни субстанции са Е 950 (ацесулфам), Е 951 (аспартам), Е 952 (цикламат) и още много други. Коктейлът винаги завършва с добавката Е 954, известна като захарин....
12 Август
1
Неохесперидин дихидрохалконМного често този подсладител се комбинира с други такива, сред които аспартам, сукралоза и калиев ацесулфам....
16 Март
Ползи от изомалтИзомалтът попада в групата на синтетичните заместители като захарин, цикламат, аспартам, калиев ацесулфам и други....
26 Април
Как изкуствените подсладители влияят на кръвната захар и инсулинаНай-често срещаните изкуствени подсладители са аспартам, захарин, ацесулфам К, сукралоза.
Храненето с въглехидрати води до повишаване на кръвната захар....
16 Януари
Продуктите, които експертите по храни не ядатПричината за това решение на експерта са подсладителите в напитките като сукралоза, аспартам, ацесулфам К и неотам, които водят до проблеми с метаболизма, неврологични заболявания, ставни болки, чревни възпаления...
18 Май
4
Внимание! Опасни козунаци заливат пазара за Великден!Нещо повече, захарта в тях е заменена от подсладителя ацесулфин.
Консумацията на изделия, които съдържат ацесулфинът може да бъде опасна за здравето....
29 Април
Най-опасните храни на нашия пазарАцесулфам – Е950, Sweet One. През 1974 г. е признат за бавно действаща отрова, ускоряваща развитието на злокачествените тумори....
06 Август
54
Защо в безалкохолните напитки се слага фенилаланин?В безалкохолните напитки аспартамът обикновено се използва в комбинация с други подсладители, като ацесулфам калий или сукралоза....
15 Февр.
Канцерогенните добавки в храните, които ни тровятКалиев ацесулфам
Той се добавя в желатиновите десерти и дъвките. Сладък е около 200 пъти повече от бялата захар....
20 Окт.
2
СорбитолОсвен това не се налага същите хора да прибягват до продукти със съдържание на ацесулфам, аспартам, сукразит и други изкуствени подсладители....
03 Дек.
Палмова захарЗа момента не е известно палмовата захар да има странични ефекти, за каквито са обвинявани изкуствени подсладители като захарин, ацесулфам К, цикламат, аспартам и др....
02 Септ.
ЗахаринЗахаринът спада към групата на т.нар. силни подсладители, като е 300 пъти по-сладък от захарта (захароза) и приблизително 2 пъти по-сладък от аспартам и ацесулфам К....
07 Април
ЦикламатВ тази група изкуствени подсладители влизат
аспартам (Е951);
ацесулфам К (Е950);
сукралоза(Е955);
захарин (Е954);
неотам и др....
17 Март
НеотамХимиците успели да изпълнят намеренията си, а неотамът се оказал много по-добър от аспартам и ацесулфам К, които след употреба оставят специфичен леко нагарчащ вкус в устата....
22 Юли