Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Калиев ацесулфамКалиев ацесулфам
01 Март
Калиевият асцесулфам е изкуствен подсладител, който се използва в хранителната промишленост за придаване на сладък вкус на различни продукти, без да им добавя калории. Той е 200 пъти по-сладък от захарта и има дълъг срок...
Вреди от ацесулфам КВреди от ацесулфам К
14 Април
Ацесулфам калий, известен също като ацесулфам К, е изкуствен подсладител. В Европа се отбелязва като E950. Производителите продават ацесулфам калий под търговската марка Sunett и други....
Хранителни подсладители замърсяват чешмяната водаХранителни подсладители замърсяват чешмяната вода
12 Ноем.
Според експертите тези съединения и особено ацесулфамът и захаринът могат да причинят нарушаване на инсулиновия баланс в организма и да доведат до развитието на диабет....
ПодсладителиПодсладители
06 Юли
2
Ацесулфамът е обаче е наполовина сладък в сравнение със захарина и притежава 1/4 от сладостта на сукралозата....
Колко са безопасни изкуствените подсладители?Колко са безопасни изкуствените подсладители?
28 Януари
Ацесулфам К Ацесулфамът е открит през 1967 г. в Германия. Той е близо 200 пъти по-сладък от захарта, като сладостта ме е почти същата като на аспартама....
Непознатите подсладители и вредата от тяхНепознатите подсладители и вредата от тях
13 Дек.
Така, сукралозата става неусвоима от организма, също като ацесулфам К....
Колко е допустимият дневен прием на всеки изкуствен подсладител?Колко е допустимият дневен прием на всеки изкуствен подсладител?
18 Януари
Ацесулфам К (Е950) Ацесулфам К също е резултат на случайно откритие от химика Карл Клаус през 1967. Неговата сладост надхвърля около 200 пъти тази на захарта, няма калории, не подлежи на усвояване от организма....
Изкуствен подсладител е обявен за инсектицидИзкуствен подсладител е обявен за инсектицид
09 Юни
В нея има смес от ацесулфам К, цикламат, аспартам и захарин....
Вече и бозата е пълна с E-таВече и бозата е пълна с E-та
12 Август
1
Най-често използваните вредни субстанции са Е 950 (ацесулфам), Е 951 (аспартам), Е 952 (цикламат) и още много други. Коктейлът винаги завършва с добавката Е 954, известна като захарин....
Неохесперидин дихидрохалконНеохесперидин дихидрохалкон
16 Март
Много често този подсладител се комбинира с други такива, сред които аспартам, сукралоза и калиев ацесулфам....
Ползи от изомалтПолзи от изомалт
26 Април
Изомалтът попада в групата на синтетичните заместители като захарин, цикламат, аспартам, калиев ацесулфам и други....
Как изкуствените подсладители влияят на кръвната захар и инсулинаКак изкуствените подсладители влияят на кръвната захар и инсулина
16 Януари
Най-често срещаните изкуствени подсладители са аспартам, захарин, ацесулфам К, сукралоза. Храненето с въглехидрати води до повишаване на кръвната захар....
Продуктите, които експертите по храни не ядатПродуктите, които експертите по храни не ядат
18 Май
4
Причината за това решение на експерта са подсладителите в напитките като сукралоза, аспартам, ацесулфам К и неотам, които водят до проблеми с метаболизма, неврологични заболявания, ставни болки, чревни възпаления...
Внимание! Опасни козунаци заливат пазара за Великден!Внимание! Опасни козунаци заливат пазара за Великден!
29 Април
Нещо повече, захарта в тях е заменена от подсладителя ацесулфин. Консумацията на изделия, които съдържат ацесулфинът може да бъде опасна за здравето....
Най-опасните храни на нашия пазарНай-опасните храни на нашия пазар
06 Август
54
Ацесулфам – Е950, Sweet One. През 1974 г. е признат за бавно действаща отрова, ускоряваща развитието на злокачествените тумори....
Защо в безалкохолните напитки се слага фенилаланин?Защо в безалкохолните напитки се слага фенилаланин?
15 Февр.
В безалкохолните напитки аспартамът обикновено се използва в комбинация с други подсладители, като ацесулфам калий или сукралоза....
Канцерогенните добавки в храните, които ни тровятКанцерогенните добавки в храните, които ни тровят
20 Окт.
2
Калиев ацесулфам Той се добавя в желатиновите десерти и дъвките. Сладък е около 200 пъти повече от бялата захар....
СорбитолСорбитол
03 Дек.
Освен това не се налага същите хора да прибягват до продукти със съдържание на ацесулфам, аспартам, сукразит и други изкуствени подсладители....
Палмова захарПалмова захар
02 Септ.
За момента не е известно палмовата захар да има странични ефекти, за каквито са обвинявани изкуствени подсладители като захарин, ацесулфам К, цикламат, аспартам и др....
ЗахаринЗахарин
07 Април
Захаринът спада към групата на т.нар. силни подсладители, като е 300 пъти по-сладък от захарта (захароза) и приблизително 2 пъти по-сладък от аспартам и ацесулфам К....
ЦикламатЦикламат
17 Март
В тази група изкуствени подсладители влизат аспартам (Е951); ацесулфам К (Е950); сукралоза(Е955); захарин (Е954); неотам и др....
НеотамНеотам
22 Юли
Химиците успели да изпълнят намеренията си, а неотамът се оказал много по-добър от аспартам и ацесулфам К, които след употреба оставят специфичен леко нагарчащ вкус в устата....