Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Фондю по селскиФондю по селски
08 Юни
1
Разтопява се краве маслото, добавя се натрошеното сирене и изварата и се разбърква до получаване на кремообразна смес. Овкусява се с подправките. Филиите хляб се нарязват на кубчета. На вилица се набожда хапка...
Фондю по парижкиФондю по парижки
29 Април
Виното се налива в дълбока тенджера и се добавят сирената, нарязани на кубчета, и подправките. Оставя се на котлона да заври при непрекъснато бъркане. Добавя се ликьорът и се сваля от котлона. Брашното се смесва с...
Фондю с кафеФондю с кафе
29 Дек.
Вместо с бухтички може да поднесете фондюто с подходящи бисквити и плодове....
Фондю с шоколадФондю с шоколад
22 Март
1
Поканете гостите си на фондю с шоколад и чаша пенливо вино....
Фондю с ФонтинаФондю с Фонтина
20 Юли
Нарежете сиренето на кубчета и го смесете млякото. Оставете да престои за 2 часа. Прехвърлете в тенджерка и сложете на котлона в друга по-голяма тенджера с топла вода. Разбъркайте. Добавете маслото и яйцето и продължете...
Фондю с гъбиФондю с гъби
23 Юли
Поднесете фондюто с кубчета хляб....
Фондю с вишниФондю с вишни
25 Юли
Пасират се, преместват се в уред за фондю и се подгряват на слаб огън. Бисквитите се топват във вишневата смес от всеки от гостите....
Фондю с бяло сиренеФондю с бяло сирене
23 Юли
Фондюто се поднася с хапки хляб....
Фондю с четири вида сиренаФондю с четири вида сирена
17 Януари
Сервирайте готовото фондю с различни видове хляб, който може да е предварително запечен във фурната....
Фондю с кашкавал в тикваФондю с кашкавал в тиква
27 Окт.
Срязва се капачето на тиквата и с лъжица се чисти от семената и влакната. Отвътре тиквата се поръсва със сол и се намазва с малко зехтин. Пече се 45 минути на 180 градуса. Лукът се реже на кубчета, чесънът се реже на...
Зелево фондю с ябълков сосЗелево фондю с ябълков сос
13 Окт.
Бульонът се загрява в съд за фондю до кипване. Парченцата зеленчуци се набождат на специални вилички, топват се в бульона, за да се загреят, и се хапват с ябълков сос....
Фондю с шоколад и кафеФондю с шоколад и кафе
07 Януари
Съдът за фондю се подгрява и в сместа се потапят резени ябълки, круши и банани, а също така начупеният на парченца блат....
Ананасово фондю с бял шоколадАнанасово фондю с бял шоколад
13 Юли
Парченцата ананас се набождат на вилица и се топват във фондюто....
Фондю с шоколад и портокалиФондю с шоколад и портокали
11 Януари
В съд за фондю се слага начупеният шоколад и сметаната. Всичко се загрява на бавен огън до разтопяването на шоколада. Портокалът се изцежда и сокът се добавя в сместа....
Фондю с бутер тесто на фурнаФондю с бутер тесто на фурна
09 Дек.
Печем фондюто за 20 минути в загрята фурна на 200 градуса на фурна без вентилатор....
Кралско фондю с четири вида месоКралско фондю с четири вида месо
23 Юни
Броколите се разделят на съцветия, морковите се режат на кръгчета, телешкото и сърнешкото месо се режат на кубчета, свинското и пилешкото месо – на лентички. Сваряват се и се отцеждат от бульона. Броколите и морковите...
Празнично фондю с три вида сиренаПразнично фондю с три вида сирена
03 Окт.
Сервираме фондюто с франзела, нарязана на хапки....
История на фондютоИстория на фондюто
11 Април
Швейцария е страна, известна със своите качествени сирена и по тази причина фондюто заема едно от първите места на традиционните швейцарски ястия....
Фондю в хляб - кулинарната визитка на ШвейцарияФондю в хляб - кулинарната визитка на Швейцария
28 Януари
1
Но ако кажете това на един швейцарец, то той ще бъде жестоко обиден и засегнат, защото фондю е кулинарната визитка на Швейцария....
Французин измислил майонезатаФранцузин измислил майонезата
06 Юни
За да го изненадат, готвачите измислили нов сос от зехтин, лимон и жълтъци, в който добавили и доста червен пипер. Майонезата много се харесала на херцога и дълги години тя била достъпна само за аристократите....
Германец измислил кренвиршаГерманец измислил кренвирша
21 Юли
Смята се, че кренвиршите са изобретени през 1805 година от прочутия немски месар Йохан Георг Ланер. Той се преместил от Франкфурт във Виена, след като изучил тънкостите на занаята. Във виенския си магазин той за пръв...
Маркиз измислил соса БешамелМаркиз измислил соса Бешамел
17 Януари
Маркизът на Нуантел, Луи Батист Бешамел (1630 – 1703) е кръстникът на невероятния сос, който всички познаваме като сос Бешамел. Маркизът се славел като добър финансист по времето на Луи ХIV, имал дарбата да рисува, работел...
Кой е измислил локума?Кой е измислил локума?
21 Окт.
1
Но на кого да благодарим за вкусния локум, кой е измислил локума?...
Жените са измислили биратаЖените са измислили бирата
23 Февр.
Най-мъжкото от всички алхоколни напитки, бирата, е измислена от жена. Това твърди британската изследователка Джейн Пейтън, цитирана от вестник Дейли Телеграф. Според нейните проучвания жената е изиграла решаваща роля в...
Монаси измислили бялото сиренеМонаси измислили бялото сирене
21 Окт.
1
Думата "сирене" произлиза от английската "cheese", която пък идва от латинската caseus. Времето, в което хората за пръв път са се научили за произвеждат сирене, съвременните учени не могат да назоват с точност. Предполага...